Gå till huvudinnehåll

2022-05-04 | 12:03

Satsning på ett laddat Aspholmen

Örebro Hållbarhet Aspholmen

Drönarfoto över området.

Nu ökar vi på Castellum antalet laddplatser på Aspholmen. – Vårt mål, på sikt, är att hyresgästerna ska ha max 300 meter till närmaste laddstation, berättar Alexander Östlund, kommersiell förvaltare.

Dieselpriser skjuter i höjden, elbilarna blir fler för varje dag som går och Castellums rapport Framtidens arbetsliv 2022 visar på att jo, vi kommer fortfarande vilja ta bilen till jobbet. Med andra ord, efterfrågan på laddmöjligheter kommer att fortsätta öka.

– Många har suttit stilla i båten och beställer sina elbilar först nu, man ville invänta och se hur pandemin påverkade. Enligt rapporten kommer det vara en fortsatt stor efterfrågan på parkeringar och då ökar såklart efterfrågan på laddplatser, förklarar Alexander Östlund.

”Högt tryck”

Som på Aspholmen i Örebro. Castellum har sedan tidigare 18 hyrbara laddplatser på Radiatorvägen 17 och nu drar arbetet alltså igång med att skapa ytterligare 14 stycken, på Elementvägen 13-15.

– Även här blir det en mix av öppna laddplatser och sådana som du som hyresgäst kan hyra över en längre tid, berättar Alexander Östlund.

Och det är efterlängtat.

– Det är ett högt tryck just nu, vi får frågor om laddplatser i princip varje vecka.

Tillsammans med andra aktörer i området undersöker man även möjligheten att skapa en el-station, ett slags el-mack, där det finns möjlighet att snabbladda sin bil.

”Elen ska räcka till alla”

Hur fungerar det om man som hyresgäst i stället vill installera egna laddare, direkt på fasaden? Frågan dyker ofta upp enligt Alexander Östlund men…

– … det är inte så enkelt. Det är ofta många hyresgäster i samma fastighet, elen ska räcka till mycket. Det finns en stor fördel i att gå samman och på så sätt säkra driften i fastigheten. Ur ett längre perspektiv blir det helt enkelt inte hållbart att installera enstaka laddare.

De nya laddstationerna på Elementvägen beräknas vara på plats under hösten.

Hur tänker vi?

Hur ser vi på framtidens arbetsplatser i övrigt, förutom att vi gärna fortsätter ta bilen till jobbet? Castellum har för tredje året i rad undersökt hur och var svenska kontorsarbetare vill jobba i framtiden i rapporten Framtidens arbetsliv. Trevlig läsning!

 

Mer att läsa

2023-05-04

”Efterfrågan är jättestor”

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-02-22

”Den bästa produkten är den som inte tillverkas”