Gå till huvudinnehåll

2023-12-08

Sjundeklassare besökte a:place

Stockholm Kista Samhällsengagemang

I slutet av november anordnades en dag för skolelever på a:place i Kista. Den så kallade ”framtidsdagen” genomfördes tillsammans med initiativet My Dream Now, vars vision är att alla unga ska känna sitt värde i samhället och hitta egna vägar till jobb och drömmar. Under dagen erbjöd vi aktiviteter, mingel och presentationer för att ge elever i årskurs 7 en inblick i hur det är att jobba på ett företag som Castellum.

My Dream Now är en given samarbetsaktör till oss på Castellum, som ju alltid strävar efter att bidra till ett socialt hållbart samhälle. Utöver framtidsdagen arrangerar vi regelbundet studiebesök på våra kontor och har även frivilliga klasscoacher som besöker skolor för att hjälpa barn se en väg till sina drömmar.

Men samarbetet med My Dream Now berikar åt båda håll. Camilla Westergren, Castellums People and Culture Manager för region Stockholm berättar om en inspirerande dag då barnen delade med sig av sina tankar om framtidens arbetsliv och deras visioner om det perfekta kontoret. 

"Att få inspirera och påverka elever i de yngre åldrarna tror jag skapar goda förutsättningar för ungdomars vägval senare i livet, säger Camilla. I vår bransch ser vi exempelvis att det är väldigt svårt att locka kvinnor till våra tekniskt tunga yrken och en förutsättning för att kunna ändra på detta är att skapa intresse och kännedom för arbetet i de lägre åldrarna".

Läs gärna mer om vårt samhällsengagemang här

Mer att läsa

Läs artikeln

2023-06-27

Det är i Kista det händer!

2023-06-26

We Run Kista - Ett hälsosamt initiativ för gemenskap och rörelse.

2023-05-15

Vakansa - företaget som tar vara på tomma lokaler

2022-10-07

a:place – från work-life balance till life balance

Visa liknande artiklar