Gå till huvudinnehåll

2023-02-21 | 09:39

Slakthusområdet ska bli lika coolt som det låter

Stockholm Slakthusområdet

Alldeles söder om Stockholms innerstad ligger ett industriområde som kallas för Slakthusområdet. Som namnet antyder bedrevs här slakt tills början av 90-talet. Nu är stadsutvecklingen i full fart med målet att skapa Stockholms skarpaste stadsdel.

Området är unikt på många sätt. Dels genom sina kulturhistoriskt intressanta byggnader, som kommer att bevaras och rustas upp, dels genom den absoluta närheten till några av Stockholms största nöjesarenor, som Globen och Tele2 Arena.

Stadsutvecklingen grundar sig i ett stort samarbete mellan Stockholm Stad och ett tiotal fastighetsägare. I dagsläget äger Castellum sju byggnader i området, som ska byggas om, på och till.

Mixen av gammalt och nytt, bostäder och kontor, handel och service, nöjen och restauranger kommer att ge området dess dynamik. Om du är lika intresserad av områdets speciella historia och framtidsplaner som vi är, hör gärna av dig för att få en rundvandring.

"Det är både roligt, utmanande och spännande att få vara med och ge Stockholm en helt ny stadsdel. Här vill jag påstå att man har tagit lärdom av tidigare stora utvecklingsprojekt så att blandningen av boende och verksamheten kommer bli bra", säger Karl Sundholm, affärsutvecklare för Slakthusområdet.

Läs mer om Slakthusområdet och våra lediga lokaler i området här. 

För frågor om Castellum i Slakthusområdet eller för att boka en rundvisning, hör gärna av dig till:
Karl Sundholm
karl.sundholm@castellum.se
+468 602 33 52

Mer att läsa

2023-09-14

Så arbetar Castellum med neurodesign

2023-09-14

Resias väg tillbaka

2023-09-11

Det börjar med Castellum

2023-09-11

Lysande utsikter för Masouds bilverkstad