Gå till huvudinnehåll

2022-11-23 | 23:00

Syns man inte finns man inte

Linköping

Porträtt av Svante.

Han fick frågan om han ville vara med i en reklamfilm som skulle visas i 48 länder. Varför inte tänkte Svante Krook, säljchef på Jysk Djurgården i Linköping. – Jag har alltid tänkt ”syns man inte finns man inte”.

Svante Krook är hyresgäst hos Castellum – dubbelt upp. Han bor i en av våra lägenheter på Storgatan och arbetar i vår fastighet på Djurgården. Men nog om det, till filmen i stället.

Det började med att Svante spelade in egna korta filmer med mobiltelefonen, för att motivera kollegor inom företaget. I filmerna pratade han bland annat om smarta säljtekniker och filmerna publicerades internt och…
– …cheferna tyckte om min energi och aura. Så när det var dags att göra en reklamfilm blev det jag som fick fronta. Jag har alltid tänkt ”syns man inte finns man inte”.

Och nu syns du, reklamfilmen visas i 48 länder. Vad handlar den om?

– Filmen – ”Bring dedication. Meet possibilities” – går ut på att inspirera människor att börja jobba på Jysk. I filmen får man träffa mig på jobbet och privat, den förklarar bland annat min uppväxt i en bondefamilj. Själva kärnan är att så länge du lägger tillräckligt med energi på något kan du lyckas med vad du vill.

Vad gillar du själv med jobbet?

– Det jag gillar mest är att motivera och inspirera andra, att se dem lyckas. Och att tävla såklart.

Hur är det att se sig själv i en film?

– I början när jag gjorde mina egna filmer var det nervöst. Vad skulle folk tänka? Nu är det helt fantastiskt! När får jag verkligen motivera och inspirera andra. De ledare jag har haft på Jysk har alltid motiverat och inspirerat mig och nu vill jag ge tillbaka.

Har filmen gett mersmak, kommer du byta bransch nu?

– Haha, ja det finns de som har frågat ska du vara säljare eller filmstjärna?

Och vad ska du vara då?

– Säljare och ledare.

Visst vill du se hur det blev? Filmen ”Bring dedication. Meet possibilities” ser du här!

Mer att läsa

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-05-02

”Betyder mycket att ha ett bollplank”

2023-03-08

Alternativet hade varit att köpa nytt

2023-02-22

”Den bästa produkten är den som inte tillverkas”