Gå till huvudinnehåll

2022-12-07 | 23:00

Toppmodern logistikhall viktig pusselbit för Budbee

Malmö Logistik

Exteriörbild av fastigheten.

Den logistikhall Castellum byggt för Budbee beskrivs som ett flaggskepp och Ann Sonne, kommunikationsdirektör på Budbee, är mer än nöjd: "Anläggningen har verkligen levt upp till våra förväntningar och vi är väldigt nöjda med utfallet"

Bygget påbörjades i oktober 2021 och blev klart nästan precis ett år senare. Castellum köpte nära 17 000 kvadratmeter mark i det perfekta logistikläget med direktkoppling till E6/E20 och trafikplats Lockarp. Det är inte vanligt med miljöcertifierade logistikhallar men den här byggnaden är klassad som miljöklass silver.

- Det är viktigt för oss att se till att våra terminaler håller en hög standard. I och med att byggnaden uppfyller miljöbyggnad silver kan vi exempelvis hålla nere energiförbrukningen, berättar Ann Sonne.

Anläggningen uppgår till 5 135 kvadratmeter uthyrbar yta, som Budbee hyr på ett åttaårigt kontrakt. Byggnaden är utrustad med solpaneler på taket och har laddstolpar för elbilar på parkeringen.

- Terminalen kan hantera stora paketvolymer som sedan transporteras till konsument i fordon som drivs uteslutande med förnybar diesel och el.

Exteriörbild av fastigheten.
Anläggningen ligger i Lockarp som ligger strategiskt rätt.

Platsen spelar stor roll

Budbee är experter på så kallad last mile-distribution, alltså förflyttningen av gods från en hub till en slutdestination, ofta en konsument. Den geografiska platsen för anläggningen har spelat stor roll för företaget.

- Lockarp ligger strategiskt rätt i relation till våra handlares lager, andra terminaler och slutkonsumenterna. Att terminalen är belägen i en av Sveriges mest befolkade städer och med närhet till kontinenten är helt rätt för oss.

Exteriörbild av fastigheten.
Anläggningen är designad och uppförd helt enligt Budbees behov.

Budbee och Instabox har gått samman

Nyligen gick Budbee samman med Instabox och terminalen i Lockarp kommer att hantera paket från både Budbee och Instabox.

- Den här lokalen betyder mycket för oss eftersom den hanterar så stora paketvolymer. Den är designad och uppförd helt enligt våra behov och kommer utöver sortering och transport ha utrymme för kontorsarbete, berättar Ann Sonne och fortsätter:
- Vi är mycket glada över att sammanslagningen är genomförd. Tillsammans kan vi effektivisera resursutnyttjande vad det gäller såväl infrastruktur som kompetens. Dessutom kommer potentiella synergieffekter inom verksamheten och gemensamma tekniska lösningar att leda till besparingar när det gäller koldioxidavtryck.

Mer att läsa

2023-09-05

5 spaningar om framtidens lager- och logistikfastigheter

2023-05-30

”7Stjärnan är en symbol för framtidens kontorsmiljö”

2023-05-25

I dag passar ”Strumpan” många olika verksamheter

2023-05-23

”Vi uppskattar alla förslag från hyresgäster!”