Gå till huvudinnehåll

2022-12-07 | 23:00

United Spaces – så mycket mer än ett kontorshotell

Helsingborg Coworking

Två personer i fåtöljer vid ett fönster.

Hos United Spaces är alla välkomna. ”Vi vill inte ha en nisch, vi ser att olikheterna skapar möjligheter.”

När United Spaces öppnade i Helsingborg i maj slog man upp portarna i den hitintills minsta staden man etablerat sig i.
Det märks, menar Sebastian Seeman, area community manager.

- Det finns ett stort intresse här och det lokala engagemanget är stort. Men det tar såklart lite längre tid att fylla platserna i en mindre stad, men vi är övertygade om att marknaden här är mogen för coworking, säger han.
- Vi ser en stor bredd bland våra medlemsföretag; här sitter bland annat advokater, utvecklare, bemanningsföretag och kapitalförvaltare i samma hus.
- Det är en salig blandning och det är det som är så roligt! Här är alla välkomna, vi vill inte ha en nisch, vi ser att olikheterna skapar möjligheter.

Skrivbordsplatser på rad.

Bygger community

Flexibilitet, öppenhet och gemenskap är viktigt på United Spaces. Man vill helt enkelt skapa en plats där både människor, idéer och företag ges utrymme att växa. Varje vecka erbjuder man olika wellnesspass, events och seminarium.

- Vi är väldigt duktiga på att bygga community, om vi får säga det själv. Ett kvitto på lyckat arbete är när vi ser att man börjar äta lunch med varandra från helt olika branscher. Det är ju det som hela coworking bygger på – gemenskapen och samarbetet över gränser.

Två personer i ett kök.

Fler synergieffekter

Sebastian Seeman beskriver konceptet som ett kontorshotell 2.0.

- Ganska ofta när vi har visningar för större, internationella företag tar det ett tag innan konceptet coworking landar. För det är verkligen inte bara ett kontorshotell, vi erbjuder så mycket mer.

United Spaces ägs av Castellum, och platsar perfekt in i Castellums kunderbjudande. Fler av United Spaces anläggningar ligger i Castellum fastigheter, i Malmö ligger United Spaces i STUDIO-huset i Västra hamnen och i Helsingborg finns man i GreenHaus i Oceanhamnen.

- Det finns flera synergieffekter mellan oss och Castellum. Vi administrerar till exempel de aktiviteter i huset som ingår i WELL-certifieringen. Skulle vi ha platser över på ett event bjuder vi gärna in alla i huset, säger Sebastian Seeman.

Människor i soffor.

Flexibilitet stor fördel

På Castellum kan man också hänvisa kunder till United Spaces, om de inte hittar rätt med ett vanligt kontor, eller om man kanske är mellan lokaler.

- Flexibiliteten är också en av de stora fördelarna, vi erbjuder medlemskap som matchar företagens olika behov. Oavsett om du vill komma och sitta hos under en dag eller om du vill ha eget kontor. Genom att erbjuda ett fullservice-koncept till alla våra medlemmar kan de fokusera på sin verksamhet istället för på praktikaliteter, vi skapar helt enkelt förutsättningarna för en effektiv vardag.

Person vid skrivbord.

Medlemmarna har också tillgång till en rad olika förmåner såsom träningspass, frukost, och frukt under veckan.

- Även om det kan vara svårt att förklara konceptet ibland landar det alltid bra hos alla som kommer hit. Vi tror verkligen på coworking som framtidens arbetsplat

Fakta

United Spaces ägs sedan 2019 av Castellum och tillsammans vill man fortsätta vara drivande i coworking-branschen. Idag har United Spaces 11 coworking-anläggningar i Stockholm, Arlanda, Uppsala, Göteborg, Malmö och Helsingborg.

Mer att läsa

2023-06-14

United Spaces öppnar coworking i Jönköping

2023-05-24

Matlagningen har gått i arv till Kaan Özkan

2023-03-14

Hon bytte yrkesbana och stortrivs

2023-02-23

Hit är alla välkomna!