Gå till huvudinnehåll

2023-12-11

”Vi arbetar med att ställa om samhället”

Lund

På det snabbt växande Ensucon står personalen i fokus

För tre år sedan bestod Ensucon av tre personer på ett litet kontor i Lund. I dag är man 60 anställda med kontor på tre platser i landet – Lund, Stockholm och Göteborg –  och nyligen flyttade Lundakontoret till sina nya lokaler hos Castellum.

”Vi trivs jättebra i vårt nya kontor som har en riktigt mysig hemmakänsla! Vår tanke är att det ska kännas som att komma in i ett vardagsrum, där man slänger av sig skorna och glider ner i soffan med en kopp kaffe”, säger Gustav Johansson, medgrundare.

Varsamt renoverat

Det nya kontoret ligger mitt i Lund i ett varsamt renoverat hus.

”Läget betyder mycket för oss, det ska vara enkelt att ta sig till Ensucon, oavsett om man jobbar här eller är kund.  Det är också lyxigt att ha så många bra lunchrestauranger ett stenkast från kontoret och att kunna ha möjligheten att uträtta ärenden på lunchen”, säger han och fortsätter:

”Eftersom vi uppmuntrar våra anställda att träna är det bra att det finns goda möjligheter att utnyttja sin friskvårdstimme på gymmen som ligger i Lunds centrum, eller att ta en promenad eller löprunda i stadsparken.”

På Ensucon erbjuder man tjänster inom miljö- och hållbarhet och man har behov för många olika sorts utrymmen i lokalen.

 ”Vi behöver både ett stort konferensrum, kontorslandskap och enskilda kontorsrum som kan användas vid digitala möten och telefonsamtal. Sedan är det också viktigt för oss att vi har plats för vårt pingisbord, Mario Cart-turneringar och allmänt skönt häng”, säger Gustav Johansson.

Stark tilltro till människor

Att det finns ett stort behov av Ensucons tjänster finns det inget tvivel om. Just nu hjälper man till mycket med hållbarhetsrapportering enligt CSRD, tillstånd för miljöfarliga verksamheter samt provtagning och kartläggning av mark och vatten.

”Eftersom vi arbetar som miljö- och hållbarhetskonsulter finns det alltid ett stort behov av våra tjänster. Vi arbetar med att ställa om samhället, industri, människor och natur till en långsiktigt hållbar modell.”

Men lika viktigt som själva uppdraget, om inte viktigare, är det att personalen mår bra, har roligt och utvecklas.

”Allt annat är sekundärt. Eftersom vi har en stark tilltro till människor genererar detta i sin tur till en rolig miljö att vistas i, spännande kunder och projekt, bra kvalitet i det vi levererar och i slutändan en lönsam och långsiktigt hållbar affärsmodell.”

”Här välkomnar vi även hundar till våra kontor, vilket leder till en hel del hundgosande som förgyller vår vardag!”

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-02-19

Inbjudan till webinar och lansering av trendrapporten Framtidens arbetsliv 2024

2023-12-14

Utfasning av lysrör med kvicksilver

2023-12-12

Nytt kontor innebär nytt löfte för Fredrik Berglund

2023-12-11

Affärsområdeschefen som gärna visar mod

Visa liknande artiklar