Gå till huvudinnehåll

2021-06-11 | 08:32

Vi mår och sover mycket bättre - BrainLit är en ljus innovation

Linköping Innovation

Interiörbild från lokalen med pålagd grafik föreställandes glödlampa.

Det efterliknar det naturliga dagsljuset. Det varierar över dagen och ger efterlängtat och för vårt välmående nödvändigt ljus även under vinterhalvåret. Nu har vi på Castellum installerat så kallat BioCentriskt ljus hos en av våra hyresgäster.

Med hjälp av det BioCentriska ljuset från BrainLit i Lund, är det faktiskt möjligt att efterlikna det naturliga dagsljuset och variera belysningen under dagen så att vi människor kan synkronisera vår rytm med jordens rotation och den naturliga dygnsrytmen.

Vilka är fördelarna? Många! Du blir bland annat piggare, mer alert och sover bättre om natten.

Samordnar dygnsrytmen

Det här kan en av våra hyresgäster, Sigma Connectivity, skriva under på. Vi har nämligen installerat det BioCentriska ljuset hos dem.

– Vår personal har verkligen märkt av en skillnad. Vi mår och sover mycket bättre och blir naturligt tröttare på kvällen, förklarar David Wennberg på Sigma Connectivity och fortsätter:

– Det är häftigt att det BioCentriska ljuset lyckats efterlikna det naturliga utomhusljuset. Det varierar under dagen i styrka och temperatur på ett fantastiskt sätt.

Vi på Castellum är såklart själva nyfikna på hur det fungerar och vad det ger. Därför kommer vi installera det på vårt nya kontor på Hamngatan. Vill du, som hyresgäst, veta mer delar vi givetvis med oss av våra erfarenheter

Mer att läsa

2023-06-27

Castellum i Almedalen

2023-06-01

”Relationerna utanför Skåne har haft stor betydelse för Ideons framgång”

2023-05-15

Vakansa - företaget som tar vara på tomma lokaler

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”