Gå till huvudinnehåll

2023-12-12

”Vi passar verkligen här!”

Helsingborg

Ingen enkel flytt med maskiner på upp till 11 ton

Efter 20 år på Rundgången, där man successivt växt ur lokalerna, flyttade Storbildsbolaget till Drevet för ungefär ett år sedan. Men när det handlar om en verksamhet med tio stora maskiner, som väger upp till 11 ton, är det ingen enkel flytt. Ändå gick allt väldigt bra.

”Flytten tog fem dagar och involverade många människor, bland annat tekniker från flera olika länder och stora fordon”, berättar Jonas Hellke, vd, och fortsätter:

”Jag gick 23 000 steg om dagen de dagarna.”

"En befrielse"

Storbildsbolaget levererar allt från utomhusreklam till butiksinredning till hela Skandinavien och man har länge varit på jakt efter ett bättre geografiskt läge.

”Det här passar oss perfekt. Det är en befrielse att transporter enkelt kommer in och ut. Det tycker nog våra gamla grannar också. Vi passar verkligen här!”

De nya lokalerna är skräddarsydda efter företagets behov och resan mot en flytt har varit ett gemensamt projekt på Storbildsbolaget.

”Vi har involverat alla anställda. Tidigt skrev vi ut en ritning och skalenliga maskiner och inredning som vi kunde flytta runt på ritningen och testa olika varianter. Alla fick också lämna in sina förslag, det fanns till exempel önskemål som pingis och cykelparkering inomhus.”

Printade i verklig storlek

När man sedan var och besökte bygget när plattan var gjuten, innan sommaren, hade man med sig alla maskiner printade i storlek 1:1.

”Vi kunde gå runt och känna på var maskinerna skulle vara, det var riktigt häftigt.”

Att det finns en solcellspark om 20 000 kvadratmeter har också varit en viktig aspekt för Storbildsbolaget.

”Vårt hållbarhetsarbete är jätteviktigt, vi tittar mycket på hur vi tillverkar saker och hur vi kan återvinna ännu mer, just det har vi till exempel bättre plats för i dag. Att sitta i en fastighet med miljöklass silver är ett stort lyft för oss.”

Den grafiska branschen har genomgått en stor transformation de senaste åren men Jonas Hellke menar att speciellt stora format fortsätter att vara efterfrågat.

”Vi trycker bland annat stora print, tapeter och vepor till fasader. Just nu håller vi på med en grej på 800 kvadratmeter som ska sitta på Arlanda. Sådant är roligt!”

”Man kan skapa en miljö på ett fantastiskt sätt med digitaltryck. Och jag tycker fortfarande att det trycka skapar mer wow-effekt än det du ser på en skärm.”

Mer att läsa

Läs artikeln

2023-12-14

Utfasning av lysrör med kvicksilver

2023-12-12

Unika lösningar på Drevet

2023-12-12

Nytt kontor innebär nytt löfte för Fredrik Berglund

2023-12-08

På Drevet har man hittat rätt temperatur

Visa liknande artiklar