Gå till huvudinnehåll

2023-02-22 | 08:10

”Vi vill ha ett myller av människor här”

Jönköping Werket Coworking

Tegelfasad med Werket i stora bokstäver på fasaden

Nu öppnas dörrarna till en helt ny mötesplats i Jönköping – Castellums nya mötesarena på Werket. Här kan du hyra små och stora mötesrum, mässlokaler, få all tänkbar service och koppla upp dig mot den allra senaste tekniken.

Werket är på många sätt Jönköpings nya moderna mötesplats, mitt i city. Här finns traditionella kontor och serviceverksamheter. Även coworking planeras. Och nu – äntligen – slås dörrarna upp till mötesarenan.
"Nu är den färdigrenoverad och klar och det blev så fint!" konstaterar Åsa Brantgården, chef kommersiell förvaltning på Castellum.

 Upp till 80 sittande

Mötesarenan består av flera lokaler för uthyrning, stora som små. Det finns rum med plats för upp till 20 personer, rum för mindre sällskap samt en större arena för upp till 80 sittande. 
"Arenan kan också möbleras, exempelvis inför en mässa. Ytan kan utformas helt efter den bokning som görs", förklarar Åsa Brantgården.

Och, intygar hon, det är enkelt att boka. Antingen i appen Life at work, genom att e-posta Carotte eller i den bemannade receptionen i Werkets lobby.

”Vi har spänt bågen”

Förutom flexibla och rymliga ytor har de olika rummen också utrustats med senaste teknik.
"När det gäller tekniken har vi satsat stort. Vi har verkligen spänt bågen för att det här ska bli en riktigt bra mötesplats", berättar Thomas Bergström, projektutvecklare på Castellum.

Tack vare samarbete med cateringföretaget Carotte blir det också möjligt att lägga till såväl fika, lunch som middag. Allt för att det där mötet eller konferensen ska bli bästa tänkbara.

Boka – när det behövs

Tanken, med mötesarenan, är också att hyresgästernas kvadratmeter här på Werket ska bli så yt- och kostnadseffektiva som möjligt. 
"Ofta bygger man de där mötesrummen men så blir de mest stående. Här kan du boka, när det behövs", förklarar Åsa Brantgården.

Thomas Bergström håller med. 
"Det handlar om delningsekonomi. Det som komplicerar i ombyggnation av kontor många gånger är att dra fram ventilation för stora mötesrum. Är det något man ska dela så är det mötesrum. "

Återbrukat möbler

Smart, på flera sätt alltså. Även när det gäller hållbarhet, återbruk har stått i fokus. 
"Många av möblerna är återbruk. Vi har bytt ut eller lackat bordsskivor, lackat om alla dörrar och klätt om 100 stolar i stället för att köpa 100 nya", berättar Åsa Brantgården.
"Man uppfattar det inte heller som att vi bara ställt in en massa använda grejer, det finns en själ i helheten, det blev väldigt bra", säger Thomas bergström och fortsätter: "Vi kommer också göra klimatberäkningar för att se hur mycket koldioxidutsläpp vi minskade genom att återbruka." 

Vad hoppas du på med den nya arenan?
"Att vi får till ett stort och härligt flöde, vi vill verkligen ha ett myller av människor här. Att Werket blir en destination i sig." 

Vill du också till Werket?

Werket fortsätter att fyllas på med nya hyresgäster och fortfarande finns ytor lediga. Nyfiken? Hör av dig till Åsa Brantgården så berättar hon mer, se nedan.

Och vill du kan du redan nu boka konferens, fest, mässa eller mötesrum. Hör av dig till Carotte som sköter bokningarna.

Vill du läsa mer om Werket i Jönköping så kan du kika här!

Mer att läsa

2023-07-03

Nya hyresgäster till Werket

2023-05-02

Anna på Werket: ”Jag kände här vill jag jobba”

2022-02-10

”Vi kommer inte arbeta på samma sätt som innan”

2022-01-12

Ett upplyst Werket

Kontakta gärna Åsa vid frågor!

Chef Kommersiell Förvaltning Jönköping

Åsa Brantgården