Nu har Linköping fått en helt ny mötesplats, Internetstiftelsen har öppnat Goto 10 i Mjärdevi. Det är en ny mötesplats för idéer kopplade till internet och teknik, för den som har en idé att testa, för den som befinner sig i början av en företagsresa eller som bara vill sprida kunskap och ta del av andras erfarenhet.

Internetstiftelsen är en organisation som jobbar för ett internet som bidrar positivt till människan och samhället. Kort och gott – de arbetar för att göra internet ännu bättre. Ett led i arbetet är att de nu öppnar mötesplatsen Goto 10 på Teknikringen 7 i Linköping.

Berätta, vad är Goto 10?

– Goto 10 är för alla som älskar internet och som vill ha en fysisk plats där man kan träffas, bygga nätverk och starta nya, spännande projekt, förklarar Ulli Kaposhka, community manager och fortsätter:
– Våra medlemmar kan helt kostnadsfritt gå på eller arrangera egna event här, spela in podcasts, använda våra arbetslounger och mycket mer. Allt som behövs för att nyttja lokalerna och utrustningen är ett kostnadsfritt medlemskap.

Person som filmar med mobiltelefonen.Foton: Kristina Alexandersson

Goto 10 finns redan i Stockholm och Malmö, varför valde ni Linköping?

– Linköping är en av de ledande städerna när det gäller IT, här finns ett stort och levande universitet och utvecklingsmiljöer som arbetar med digitalisering. Mjärdevi är en perfekt plats, här möts akademi, teknikföretag och innovationshubbar.

Vad ser du själv mest fram emot?

– Jag älskar att skapa möten, inspirera och sätta alla duktiga människor i rampljuset. I den här rollen vill jag möjliggöra kunskapsdelning och skapa förutsättningar för samverkan mellan olika samhällsgrupper och branscher.

Och är man nyfiken och vill veta mer…

– Ja då får man jättegärna komma förbi och prata med mig om vad vi kan göra tillsammans.

Läs fler texter

Castellum + Internetstiftelsen = Hurra!

Att skapa en mötesplats som fokuserar på innovation, utveckling och nätverkande går helt i linje med det vi på Castellum brinner för. Internetstiftelsen och Goto 10 blir ett perfekt tillskott till Mjärdevi Science Park och till Linköping som stad och vi på Castellum är enormt glada över våra nya hyresgäster. Vill du veta mer om Internetstiftelsen och deras satsningar? Läs mer här!
Läs om Goto 10 och Internetstiftelsen på Castellums LinkdIn.