Gå till huvudinnehåll

2023-12-12

Vitrolife har hjärtat i Högsbo

Göteborg

I en tegelbyggnad på Gustaf Werners Gata 2 i Högsbo ligger ett av världens ledande företag inom reproduktiv hälsa. Den svenska framgångssagan Vitrolife har varit hyresgäst hos Castellum sedan 2007. Idag har företaget vuxit till en global koncern med verksamhet i 25 länder och försäljning i 125. Men hjärtat, det förblir i Högsbo.

”I Högsbo finns både koncernens huvudkontor och produktion av medicintekniska engångsartiklar för IVF-kliniker. Verksamheten omfattar hela värdekedjan med forskning och utveckling, framtagning av processteknik, tillverkning, lager och distribution av färdiga produkter. Totalt är vi 160 anställda i Göteborg”, berättar Janne Östlund, Head of Consumables på Vitrolife.

Att företaget en gång valde att flytta till Högsbo berodde på att man ville koncentrera verksamheten som då var utspridd på två enheter, en i Billdal och en i Kungsbacka. Dessutom var det viktigt att komma närmare Göteborg.

”Så här 16 år senare kan vi konstatera att det var ett helt riktigt beslut. Läget gör det enkelt att ta sig hit för våra medarbetare från olika delar av stan, både med bil, kollektivtrafik och cykel. Och i området finns mycket av den service som man behöver för att fixa vardagsbestyren.”

Adressen är densamma nu som då, men de 5 700 kvm stora lokalerna är helt nyrenoverade sedan maj 2023.

”Ja, vi har totalrenoverat både kontor och verkstadsdel. Verksamheten ställer stora krav på inomhusmiljön, inte minst när det gäller kylning och ventilation”, säger Janne Östlund.

Lokaler som används för tillverkning av medicinteknisk utrustning måste också leva upp till stränga myndighetskrav.

”Vi lever i en strikt reglerad värld, där inte bara våra processer och produkter måste tredjepartscertifieras utan också de lokaler där produktionen sker. Varje år genomförs fem till sex revisioner av olika myndigheter vid vår anläggning i Högsbo.”

Att byta adress skulle innebära att alla produkter som tillverkas i Högsbo skulle behöva registreras om.

”Därför är det så viktigt att lokalerna verkligen utformas och utrustas på rätt sätt. Castellum har varit väldigt lyhörda och lösningsorienterade under hela ombyggnadsprocessen. Tillsammans har vi nu löst våra behov för lång tid framöver. Här har vi möjlighet att fortsätta utvecklas och växa”, säger Janne Östlund.

Mer att läsa

Läs artikeln

2024-02-19

Inbjudan till webinar och lansering av trendrapporten Framtidens arbetsliv 2024

2023-12-13

Triss i säkerhet för Svensk Värdeförvaring: erbjuder säkra bankfack, säker lokal och säker service

2023-12-12

Åter i bruk gör det enklare att välja hållbart

2023-12-12

Kreativiteten frodas i Pellerins Margarinfabrik

Visa liknande artiklar

Intresserad av lediga lokaler i Högsbo-Sisjön? Kontakta Ylva eller Jesper!

Uthyrare

Ylva Brodin

Uthyrare

Jesper Grenander