Gå till huvudinnehåll

2021-09-01 | 08:25

WorkOUT® firar 5 stolta år

Växjö Utomhuskontor

”Vilken chef vill inte ha friska medarbetare?” Castellums lyckade koncept för utomhuskontor, WorkOUT®, firar 5 år och vi hurrar flera gånger om! Färsk forskning från Mälardalens högskola visar nämligen på massa vinster med att arbeta utomhus. Initiativtagaren till WorkOUT®, Jenny Rungegård, ger oss några av dem:

Du blir mindre stressad

Arbetslivet innebär ett högt tempo för många och den psykiska ohälsan ökar. Att vara mer utomhus hjälper dig att hålla stressnivåerna i schack visar forskningen.

– Allt det artificiella vi skapar inomhus för att må bra, som ljus, ventilation och materialval, allt det finns redan naturligt utomhus.

Du blir pigg och glad

Skulle du vilja att ditt barn är inomhus hela dagen på förskolan? Nej. Barn mår bra av att vara utomhus och detsamma gäller oss vuxna. När vi är utomhus tankar vi dagsljus vilket kickar igång produktionen av serotonin i kroppen, det ämne som gör oss pigga och glada.

– Det är viktigt att komma ihåg, inte minst under vinterhalvåret då vi behöver det som mest.

Du stärker immunförsvaret

Vill du ha bättre motståndskraft mot förkylningar? Eh, ja tack! Att vara mer utomhus stärker ditt immunförsvar vilket gör att du orkar och presterar mycket bättre på jobbet.

– Vilken chef vill inte ha friska medarbetare? Sjuk personal kostar en hel del, det här borde rankas högt för vilken arbetsgivare som helst.

Du rör på dig mer

10 000 steg om dagen, eller hur var det nu igen? Att arbeta utomhus kan också handla om att gå en promenad under mötet.

– Jag hörde om en kommun som kräver att alla i Teamsmötet måste ha kameran på för att visa sin närvaro vilket hindrade dem från att promenera samtidigt. Idioti om du frågar mig.

Ökar kreativiteten

Utveckling och innovation är högt rankat för många företag, så ut med oss allihop. Att vistas utomhus ökar nämligen kreativiteten.

– Vi ställer höga krav på att medarbetare ska vara produktiva och kreativa. Se utomhuskontoret som en hjälp på traven.

Två personer i ett möte utomhus.

*Forskningsprojektet SOFCO vid Mälardalens högskola syftar till att utveckla koncept för framtidens hållbara kontor och vi på Castellum är en stolt samarbetspartner.

 

Läs mer om WorkOUT®

Mer att läsa

2023-05-04

Stort intresse när Tareq Taylor och Sofia Ståhl föreläste

2023-05-04

Kör på närproducerad el från Företagsstaden I11!

2023-05-04

Lär känna Admir Smajlovic – ny Fastighetsansvarig

2023-05-04

Bättre inomhusklimat och minskad klimatpåverkan med solfilm