Gå till huvudinnehåll

2022-09-29 | 08:12

Vi vill att alla ska göra ett aktivt val

Växjö Hållbarhet

Exteriörbild av fastighet i Företagsstaden.

För att underlätta för hyresgäster att resa mer hållbart har Castellum tagit fram ett stort tjänstepaket. Vad sägs till exempel om fordonspool med elcyklar och elbilar, kostnadsfri cykelservice och fler laddplatser?

Det är i samband med att parkeringsreglering införs i Företagsstaden I11 och stora delar av Västra Mark som Castellum presenterar paketet, exklusivt för hyresgästerna i Företagsstaden I11.
– Detta är en viktig hållbarhetsfråga då transporter står för en stor del av våra utsläpp, förklarar Castellums affärsområdeschef Jenny Rungegård och fortsätter:
– Vi vill att varje individ ska göra ett aktivt val, om man behöver ta bilen, och har därför valt att ta ut en avgift för parkering. Det handlar också om framkomlighet på vårt stundtals hårt belastade vägnät. För att alla som behöver ta bilen fortsatt ska kunna göra det på ett smidigt sätt behöver de som kan välja ett annat färdsätt.

Fler laddplatser

För att kunna bidra på bästa sätt har vi på Castellum undersökt våra hyresgästers resvanor och vad som skulle få fler att välja bort den egna bilen. Utifrån svaren har vi tagit fram ett omfattande tjänstepaket. I paketet ingår hittills:

  • Fordonspool med elcyklar och elbilar. Poolen kan nyttjas av hyresgäster både privat och i tjänsten. Castellum bär fasta kostnader för poolen, hyresgästerna betalar en förmånlig avgift endast när fordon nyttjas.
  • Fler laddplatser
  • Fler cykelställ samt fler cykelställ med tak
  • Cykelgarage
  • Kostnadsfria dusch- och omklädningsmöjligheter, i samarbete med Idrottskliniken
  • Årlig kostnadsfri cykelservice
  • Leveransskåp (Instabox) exklusivt för Castellums hyresgäster

Vill du veta mer om satsningen?

Hör av dig till affärsområdeschef Jenny Rungegård.

På LinkdIn kan du läsa mer om detta!

Mer att läsa

2023-05-04

Bättre inomhusklimat och minskad klimatpåverkan med solfilm

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-04-18

Castellums hyresgäster erbjuds gratis cykelservice