Gå till huvudinnehåll
Kvällsbild av fastigheten.

Världens första klimatneutrala polislokal

Klimatneutralitet i projektet uppnås främst genom att stommen byggs i trä istället för stål och betong som traditionellt tillämpas. Genom att använda trä blir utsläppen ca 40 procent lägre i jämförelse med en traditionell konstruktion. Ytterligare ett sätt att uppnå klimatneutralitet är att bygga solceller på fastighetens tak inom Castellums solcellsprogram 100 på sol som förutom att försörja byggnaden ger överskott av förnybar energi som kan användas av fler.

Klimatneutralt Solceller Byggt i trä

En hållbar arbetsplats

Lokaler med minimal miljöpåverkan

Niclas Hallgren, biträdande regionpolischef i Bergslagen, ser fram emot att de nya lokalerna: ”De nya lokalerna gör oss bättre rustade för framtiden. Arbetsmiljön förbättras för våra medarbetare och det gynnar i förlängningen även medborgarna. Det känns extra bra att de nya lokalerna ger minimal påverkan på miljön”.

Typ Kontor
Uthyrningsbar yta 6 900 kvm
Färdigställt Mitten av 2022
Miljöcertifiering NollCO2 (SGBC)
Adress Klostergatan 39

Certifieringen

Netto-noll växthusgasutsläpp

Certifieringen NollCO2 är framtagen av Sweden Green Building Council som en påbyggnad till Miljöbyggnad, BREEAM, LEED och Svanen för att skapa mer hållbara byggnader med netto-noll växthusgasutsläpp under byggnadernas livscykler. Castellum har varit delaktig i SGBC:s arbete med att ta fram NollCO2-certifieringen.

Exteriörbild av fastigheten.

Ritad av Utopia Arkitekter

Byggnaden är ritad av Utopia Arkitekter som vann markanvisningstävlingen i kommunen och som därefter har valt Castellum som utförare till projektet. Byggstarten var sommaren 2020 och byggnaden färdigställdes sommaren 2022. Längre ner på sidan kan du se en film och höra hur vi på Castellum och våra samarbetspartners tänker kring att bygga fastigheten i trä och fördelarna med det.

Området

Kontorshuset blir beläget i kvarteret Korsningen i centrala Örebro, granne med Resecentrum, där Castellum 2019 även uppfört kontorsfastigheten Citypassagen.

Här ligger Korsningen

Läsvärda artiklar

Kontakta oss

Projektchef

Erik Nilsson

Varför Castellum?

Vi har lokalerna

Med ett av Nordens största bestånd av kommersiella fastigheter kan vi erbjuda ett stort utbud av kontor, lager, logistikfastigheter och andra verksamhetslokaler i de flesta större tillväxtstäder i Sverige. Vi utvecklar också helt nya fastigheter anpassade efter våra kunders behov. 

Vi jobbar hållbart

Som Nordens mest hållbara fastighetsbolag ser vi till att alla våra nybyggnadsprojekt hållbarhetscertifieras. Dessutom erbjuder vi våra hyresgäster allt från gröna hyresavtal till energieffektiva och klimatneutrala fastigheter - alltid med en trygg och hälsosam arbetsmiljö. 

Vi tittar runt hörnet

För att möta morgondagens behov håller vi koll på den senaste arbetslivsforskningen, tar till oss nya rön, gör egna undersökningar och släpper den årliga trendrapporten Framtidens arbetsliv. Men den allra viktigaste framtidsspaningen sker i den dagliga dialogen med våra hyresgäster.

Vi är lokala och nära

Med ett starkt lokalt engagemang och egen personal på plats på alla våra orter kan vi erbjuda den där personliga kontakten och lokalkännedomen som vi vet är så viktig. Vi sköter om våra egna fastigheter, och som kund har du alltid tillgång till ett eget husteam som ser till att du trivs hos oss.