Artiklar

 • Blir självförsörjande på energi

  Tack vare en sandstensås, fyra djupborrade brunnar och en värmepump kan vi på Castellum säsongslagra energi till domstolsbyggnaden i Jönköping. Det har i sin tur gjort att vi lyckats minska energiförbrukningen med ungefär 20 procent.

 • Ny styrning av ventilation- en succé

  Varför blåsa in ventilationsluft för 100 personer om det för stunden bara är 15 personer på plats? Med hjälp av ny, smart teknik har vi på Castellum lyckats minska energianvändningen i Byggnad 10 i Kopparlunden dramatiskt. Vad mer som är bra? Att allt sköter sig själv.

 • Örebro - ett enda stort värmebatteri!

  Ska energin räcka till för alla i samhället behöver den fördelas smart och då behöver vi alla hjälpas åt. Tillsammans med Eon fjärrvärme och andra fastighetsägare i Örebro har vi på Castellum gått ihop för att gemensamt hålla ner effekten.

 • Castellum i ny satsning – för banbrytande innovationer

  Att utveckla hållbara lösningar för morgondagens utmaningar – det tycker vi på Castellum är spännande. Därför känns det extra roligt att vi nu är en partner i Växjö kommuns digitaliseringsprojekt Diaccess där vi bland annat vill ta fram mer klimatsmarta värmesystem.

 • Sveriges första miljöcertifierade padelhall finns i Kungsbacka

  Sveriges hetaste racketsport noterar nytt rekord under 2020 med över 500 byggda padelanläggningar. Men bara en av dem är miljöcertifierade enligt Miljöbyggnad Silver – Hede Padelcenter i Kungsbacka. Castellums hållbarhetsansvarige Christin Carlsson berättar mer om certifieringen.

 • Castellums medarbetare i Danmark och Finland erbjuds föräldraledigt i sex månader med 90 procent av lönen

  Castellum inför en betald, könsneutral föräldraledighetspolicy för alla anställda i Danmark och Finland, som innebär totalt sex månaders ledighet med 90 procent av lönen. Det är ett av Nordens mest generösa paket för betald föräldraledighet.

 • Jämställd ledning och styrelse - räcker det?

  Trots att vi är ett av Europas mest jämställda bolag är det fortfarande lång väg kvar. Sverige sticker ut i Europa när det gäller segregerade yrkeskårer, och byggbranschen är bland de sämre i ligan. Varför är det så svårt att rekrytera till de här tjänsterna? Castellums HR-direktör, Helena Dino svarar.

 • Förlängda stödåtgärder för coronadrabbade företag

  Du vet väl om att regeringen har förlängt de statliga krisstöden till företag som drabbats av kraftiga intäktsbortfall på grund av coronapandemin? Här kan du läsa mer om de olika stöden som du som hyresgäst kan söka.

 • 56 % av wc-spolningarna – med regnvatten

  Att använda regnvatten till spolning av toaletterna i Citypassagen, det visade sig vara en riktigt lyckad lösning. Under förra året räckte nämligen regnvattnet till drygt hälften av alla wc-spolningar, 56 % av den totala vattenåtgången till wc var regnvatten.

 • Rekord och laddplatser för en hållbar framtid

  Tillsammans med E.ON och våra framsynta hyresgäster Combitech bygger vi nu Castellums största laddplats för elbilar. Vid Vita Huset i Linköping ska 100 laddplatser stå klara om 3 veckor. Hur ska elnätet klara den ökade lasten? Jo Huset kommer förses med batterilager för att jämna ut effekttoppar och solceller på taket för lokalproducerad el.