Webbartiklar

 • Korsningen – ett nya landmärke

  Mitt i blickfånget, med sin huskropp byggd i trä och solpanaler på taket blir Sveriges första klimatneutrala kontorshus en ny stolt entré in till staden Vi på Castellum är lika stolta och förväntansfulla som stadsarkitekt Peder Hallkvist.

 • Nu öppnar coworking på Gateway Säve

  På Gateway Säve arbetar vi för att stärka klustret inom elektromobilitet och vi vill skapa bra mötesarenor där våra hyresgäster kan utbyta erfarenheter och skapa synergier. Därför öppnar vi en ny coworking-verksamhet på Gateway Säve, så att du som företagare kan utveckla ditt nätverk och stärka din affär.

 • Hamnen blir Ringöns nya kreativa mittpunkt

  Sedan 2015 har det kommunala projektet Saltet attraherat närmare 90 nya aktörer från en mängd olika branscher att etablera sig på Ringön, många av dem i Castellums lokaler. Till sommaren avslutas projektet – ungefär samtidigt som Ringöns nya kreativa nav Hamnen öppnar.

 • ”Många städer drömmer om att ha en plats som Ringön”

  Ringön har gått från att vara ett åsidosatt industriområde till en plats med potential för både Göteborgs stad och Castellum. Vi möter Mariette Hilmersson, vd för Castellum Region Väst, och Patrik Andersson, vd för Business Region Göteborg, i ett samtal om Västsveriges nyaste företagsvagga.

 • Blir självförsörjande på energi

  Tack vare en sandstensås, fyra djupborrade brunnar och en värmepump kan vi på Castellum säsongslagra energi till domstolsbyggnaden i Jönköping. Det har i sin tur gjort att vi lyckats minska energiförbrukningen med ungefär 20 procent.

 • Ny styrning av ventilation- en succé

  Varför blåsa in ventilationsluft för 100 personer om det för stunden bara är 15 personer på plats? Med hjälp av ny, smart teknik har vi på Castellum lyckats minska energianvändningen i Byggnad 10 i Kopparlunden dramatiskt. Vad mer som är bra? Att allt sköter sig själv.

 • Örebro - ett enda stort värmebatteri!

  Ska energin räcka till för alla i samhället behöver den fördelas smart och då behöver vi alla hjälpas åt. Tillsammans med Eon fjärrvärme och andra fastighetsägare i Örebro har vi på Castellum gått ihop för att gemensamt hålla ner effekten.

 • Castellum i ny satsning – för banbrytande innovationer

  Att utveckla hållbara lösningar för morgondagens utmaningar – det tycker vi på Castellum är spännande. Därför känns det extra roligt att vi nu är en partner i Växjö kommuns digitaliseringsprojekt Diaccess där vi bland annat vill ta fram mer klimatsmarta värmesystem.

 • Sveriges första miljöcertifierade padelhall finns i Kungsbacka

  Sveriges hetaste racketsport noterar nytt rekord under 2020 med över 500 byggda padelanläggningar. Men bara en av dem är miljöcertifierade enligt Miljöbyggnad Silver – Hede Padelcenter i Kungsbacka. Castellums hållbarhetsansvarige Christin Carlsson berättar mer om certifieringen.

 • Castellums medarbetare i Danmark och Finland erbjuds föräldraledigt i sex månader med 90 procent av lönen

  Castellum inför en betald, könsneutral föräldraledighetspolicy för alla anställda i Danmark och Finland, som innebär totalt sex månaders ledighet med 90 procent av lönen. Det är ett av Nordens mest generösa paket för betald föräldraledighet.