Webbartiklar

 • Castellum anlägger solcellsanläggning nummer 70

  Castellum är på god väg att leva upp till satsningen ”100 på sol” vilket innebär att hundra solcellsanläggningar ska byggas fram till 2025. Nu är vi färdiga med den sjuttionde anläggningen som har monterats på prestigeprojektet Källeruds Park i Örebro. Och fler anläggningar är på gång.

 • Castellums hållbarhetschef om höstens energiutmaningar

  För någon vecka sen skrev Dagens Industri en artikel om hur fastighetsbolagen arbetar med energieffektiviseringar. Vår hållbarhetschef Filip Elland berättade bland annat om solcellssatsningar och ambitionen att öka produktionen av solenergi och el-lagring. Vi ställde några kompletterande frågor om höstens energiutmaningar.

 • Kontorets kostcirkel hjälper kropp och knopp att må på topp

  En hel dag vid samma skrivbord är inte bra för någon, allra minst för hjärnan. Med variation under arbetsdagen både mår och presterar man bättre. Det är den enkla bakgrunden till kontorslivets egen tallriksmodell.

 • Castellums aktie noteras som grön på Nasdaqbörsen

  Förutom gröna kunderbjudanden och kontorslösningar erbjuder nu Castellum gröna aktier för investerare. Den 12 september blev vi det första stora fastighetsbolaget i Norden att klassificeras som Green Equity Designation på Nasdaq Stockholm.

 • Emelie Mannheimer blir ny vd för United Spaces

  Emelie Mannheimer blir coworking-företaget United Spaces nya vd. Hon kommer närmast från rollen som COO på Tengbom Arkitekter.

 • Kontoret om fem år

  Kontorsvärlden är i stark förändring, påverkad av pandemin och utmanad av nya förväntningar från hyresgäster, medarbetare och potentiella medarbetare. Så hur ser arbetsplatsen i framtiden? Vi gav spåkulan till Castellums arbetsplatsstrateg Heléne Lidström som framtidsspanar kring hur ett kreativt och kulturbyggande kontor kan se ut om fem år.

 • Arkitekternas recept för det kulturbyggande kontoret

  Alla har rätt till en åsikt men det är rimligt att lyssna extra noga på de som jobbar varje dag med kontorets roll och utformning: alltså arkitekterna. ”Kontoret var en sak innan pandemin och blir något helt annat nu. Det visades ju väldigt tydligt att kulturbyggande är omöjligt om man inte är på plats. Man måste träffas för att bygga kultur,” konstaterar arkitekterna Andreas Lyckefors och Johan Olsson.

 • Så lockas framtidens talanger till kontoret

  Att byta jobb är ett stort steg med många faktorer att väga in. Vem blir min chef? Vad ska jag göra? Vilka är mina kollegor? Var ska jag sitta – och hur ser det ut där? ”Det första intrycket är alltid viktigt. Jag är övertygad om att kontorets utformning och stämning kan vara en dealbreaker när de mest attraktiva talangerna ska välja ny arbetsplats,” säger Hanna Brandström, HR-chef på Castellum.

 • Därför är intresset för coworking på topp

  Intresset för coworking har ökat kraftigt under det senaste året. Hela 72 procent av svenska kontorsarbetare kan tänka sig att jobba helt eller delvis på ett coworking-kontor. Det framgår av vår undersökning Framtidens arbetsliv 2022.

 • Är sociala ytor viktigt för att en arbetsplats ska vara attraktiv?

  Svaret är ja, nej och kanske – allt beroende på vem man frågar. I undersökningen Framtidens arbetsliv 2022 gör de yngsta (under 25 år) tydligt tummen upp. Följ med till två företag som medvetet jobbat med sociala ytor på kontoret. Eller är det nattklubben?