Webbartiklar

 • Castellum skriver under för klimatet- igen

  I september gjorde Castellum och 227 svenska företag ett gemensamt upprop till politikerna att sluta bromsa klimatomställningen. I december kom uppropet tillbaka, men nu på en global nivå. Hittills har 762 bolag i 71 länder skrivit under uppropet som går under kampanjnamnet We can do it.

 • Så sätter du i gång med en arbetsplatsstrategi

  Nya arbetssätt efter pandemiåren har lett till att många företag funderar över hur de bäst utformar sina lokaler. Ska man ha kontorslandskap, egna rum, teamsrum, kreativa ytor, mer distansarbete eller kanske flytta till coworking? Med en tydlig arbetsplatsstrategi hittar du rätt riktning för just din verksamhet.

 • 5 enkla tips för minskad energianvändning

  För att inspirera fler till att spara energi är Castellum en av initiativtagarna till kampanjen #HusFörHus. Här är fem enkla knep som hjälper dig att spara energi på kontoret.

 • Inspirerande möten mellan elever och fastighetsbranschen

  I november har Castellum fortsatt samarbetet med My Dream Now och arrangerat flera studiebesök för elever i områden med hög arbetslöshet. "Det är viktigt att vi som fastighetsägare engagerar oss i områden där vi verkar", säger Hanna Brandström, Head of People & Culture på Castellum.

 • Hus för hus – svenska fastighetsbolag går samman i gemensamt initiativ för energibesparing

  För att inspirera och uppmuntra fler till att spara energi går ett antal större aktörer i fastighetsbranschen samman i en gemensam kampanj inför vintern.

 • Så tycker de unga om livet på kontor

  De unga är morgondagens viktigaste resurs – en sanning och samtidigt en klyscha. Klart är i alla fall att de under 25 har nästan hela arbetslivet framför sig. Så hur kan vi ge dom bäst förutsättningar att verkligen trivas på kontoret? Helena Skoglund, tidigare på Castellum men lever nu livet som rockstjärna, bjuder på tankar och insikter med fokus på Generation Z.

 • Firande och flagghissning när Castellum och Kungsleden blir ett

  Efter några månader av intensivt integreringsarbete når samgåendet mellan Castellum och Kungsleden flera efterlängtade milstolpar. Detta firades i början av veckan med flagghissning och tårta på flera platser i landet.

 • Castellum anlägger solcellsanläggning nummer 70

  Castellum är på god väg att leva upp till satsningen ”100 på sol” vilket innebär att hundra solcellsanläggningar ska byggas fram till 2025. Nu är vi färdiga med den sjuttionde anläggningen som har monterats på prestigeprojektet Källeruds Park i Örebro. Och fler anläggningar är på gång.

 • Castellums hållbarhetschef om höstens energiutmaningar

  För någon vecka sen skrev Dagens Industri en artikel om hur fastighetsbolagen arbetar med energieffektiviseringar. Vår hållbarhetschef Filip Elland berättade bland annat om solcellssatsningar och ambitionen att öka produktionen av solenergi och el-lagring. Vi ställde några kompletterande frågor om höstens energiutmaningar.

 • Kontorets kostcirkel hjälper kropp och knopp att må på topp

  En hel dag vid samma skrivbord är inte bra för någon, allra minst för hjärnan. Med variation under arbetsdagen både mår och presterar man bättre. Det är den enkla bakgrunden till kontorslivets egen tallriksmodell.