Gå till huvudinnehåll

Göteborg Centrum

Amerikahuset / Barlastgatan 2

Kontor

Hyresindikation

111 000 kr/mån

Detaljerad hyresinformation

Indikaktiv hyra 1 334 000 kr/år
Driftskostnader 203 000kr/år
Fastighetsskatt 98 300 kr/år
Moms tillkommer med 25%

Yta

580 kvm

Arbetsplatser

10 - 35 st

Så räknar vi antal arbetsplatser

Detta spann är en uppskattning. Det finns flera faktorer som påverkar hur många arbetsplatser som kan rymmas i en lokal. Inte bara storleken på själva lokalen utan även hur den disponeras. Exempelvis kräver en lokal med många enskilda kontor mer plats än öppen planlösning. Andra begränsningar kan vara tillgången på luft och kyla, eller utrymningsvägar.

Tillträdesdatum

Enl. ök.

Våningsplan

3

Ett kontor med många möjligheter!

Kontoret är beläget i en av Göteborgs äldre fastigheter, byggår 1919.

Lokalen kan enkelt ändras i sin planlösning efter er verksamhet och önskemål. Kanske söker ni ett kontor som är utformat med rum i olika storlekar så som ytan nyttjas just? Fastighetens pelarstruktur skapar även möjlighet att ge lokalen öppna ytor för kontorslandskap.

Ljust och trevlig läge i fastigheter där man i vissa rum ser en glimt mot älven. Fastigheten har en mysig innegård i utemiljö som erbjuder avkopplande pauser eller arbete utomhus.

Området

Amerikahuset ligger centralt, med ett fantastiskt läge intill det glittrande vattnet och med en underbar utsikt över Göteborgs hamninlopp.

Kommunikationer

Fastigheten i nära anslutning till leden. Det är mycket goda kommunikationer med spårvagn 3, 9 och 11 från Masthuggstorget. En hållplats från Masthuggstorget eller ca 7 minuters promenad från Amerikahuset ligger Järntorget, en stor knutpunkt för både buss och spårvagnar som tar dig enkelt till alla stadsdelar i Göteborg.

Service

Ta en kort promenad till Masthuggstorget, Järntorget eller Långgatorna som erbjuder ett stort utbud av mat från världens alla hörn. Här finns också bra utbud av all tänkbar service i form av butiker av olika slag, restauranger, livsmedelsbutiker mm.

Fastigheten

Anrika Amerikahuset är en av Göteborgs första monumentala byggnader, byggt 1919. Fastigheten är mycket vacker och ligger nära hamnen med utsikt över älven. En varsam renoveringen av Amerikahuset blev klar årsskiftet 1999-2000 och resulterade i att Castellum tilldelades pris för "bästa ombyggnad år 2000".

Fördelar

  • Stor potential
  • Anrik fastighet
  • Nära till Oscarsleden

Energi & hållbarhet

  • Total energianvändning: 130 kWh / m², år
  • Energi CO2-påverkan: 0,38 kg CO₂ / m², år

Hyresgäster i fastigheten

Bang - Göteborgs Kyrkliga Stadsmission Bistånd - Lets deal AB - Makajo Sverige AB - Masthuggskliniken AB

Anrik fastighet Närhet Flexibel planlösning

Karta

Dokument

Kontaktperson

Uthyrare

Katarina Uppling

Anmäl intresse

Vill du veta mer, eller boka en visning?
Fyll i en intresseanmälan så hör vi av oss inom kort.

Intresseanmälan

Kontaktinformation

All behandling av personuppgifter sker i enlighet med dataskyddsförordningen och annan dataskyddslagstiftning. Läs mer om GDPR

Liknande lokaler i Göteborg