Gå till huvudinnehåll

Göteborg Centrum

Amerikahuset / Barlastgatan 2

Butik Kontor

Yta

749 kvm

Arbetsplatser

10 - 40 st

Så räknar vi antal arbetsplatser

Detta spann är en uppskattning. Det finns flera faktorer som påverkar hur många arbetsplatser som kan rymmas i en lokal. Inte bara storleken på själva lokalen utan även hur den disponeras. Exempelvis kräver en lokal med många enskilda kontor mer plats än öppen planlösning. Andra begränsningar kan vara tillgången på luft och kyla, eller utrymningsvägar.

Tillträdesdatum

Enl. ök.

Showroom / butik med karaktär i ett anrikt hus.

En unik möjlighet i Amerikahuset!

I det historiska Amerikahuset finns nu möjlighet att hyra en mångsidig lokal på markplan. Här har du chansen att etablera din verksamhet i en av stadens mest kända byggnader.
Lokalen har ett fantastiskt läge som ger dig synlighet och närhet till stadens pulserande liv. Med en placering på markplan har du möjlighet att dra nytta av en stadig ström av potentiella kunder.
Denna rymliga lokal kan anpassas efter din verksamhet. Oavsett om du vill skapa ett kontor, en butik eller ett showroom finns möjligheterna här.
Vi kan hjälpa dig med ombyggnader och anpassningar för att skapa en miljö som passar din verksamhet.
Ta kontakt med oss idag för att diskutera hur tillsammans kan förverkliga din vision. I Amerikahuset.

Planlösning

Öppen planlösning med ett inglasat kontor och personalrum.

Området

Amerikahuset ligger centralt, med ett fantastiskt läge intill det glittrande vattnet och med en underbar utsikt över Göteborgs hamninlopp.

Kommunikationer

Fastigheten i nära anslutning till leden. Det är mycket goda kommunikationer med spårvagn 3, 9 och 11 från Masthuggstorget. En hållplats från Masthuggstorget eller ca 7 minuters promenad från Amerikahuset ligger Järntorget, en stor knutpunkt för både buss och spårvagnar som tar dig enkelt till alla stadsdelar i Göteborg.

Service

Ta en kort promenad till Masthuggstorget, Järntorget eller Långgatorna som erbjuder ett stort utbud av mat från världens alla hörn. Här finns också bra utbud av all tänkbar service i form av butiker av olika slag, restauranger, livsmedelsbutiker mm.

Fastigheten

Anrika Amerikahuset är en av Göteborgs första monumentala byggnader, byggt 1919. Fastigheten är mycket vacker och ligger nära hamnen med utsikt över älven. En varsam renoveringen av Amerikahuset blev klar årsskiftet 1999-2000 och resulterade i att Castellum tilldelades pris för "bästa ombyggnad år 2000".

Fördelar

  • Öppna härliga ytor
  • Butikslokal med potential
  • Närhet till centrum

Energi & hållbarhet

  • Total energianvändning: 130 kWh / m², år
  • Energi CO2-påverkan: 0,38 kg CO₂ / m², år

Hyresgäster i fastigheten

Bang - Göteborgs Kyrkliga Stadsmission Bistånd - Lets deal AB - Makajo Sverige AB - Masthuggskliniken AB

Egen stor entré Anrik känd fastighet Expansivt läge Showroom Buss < 500m Gym < 500m Cykelförråd Restaurang/café

Karta

Dokument

Kontaktperson

Uthyrare

Katarina Uppling

Anmäl intresse

Vill du veta mer, eller boka en visning?
Fyll i en intresseanmälan så hör vi av oss inom kort.

Intresseanmälan

Kontaktinformation

All behandling av personuppgifter sker i enlighet med dataskyddsförordningen och annan dataskyddslagstiftning. Läs mer om GDPR

Liknande lokaler i Göteborg