Gå till huvudinnehåll

2022-03-12 | 10:27

"Äntligen kan vi börja njuta av vårt nya, fina kontor"

Borås

I ljusa, luftiga lokaler med fin utsikt över Viskan har bemannings- och rekryteringsföretaget Randstad sitt nya Boråskontor sedan december förra året. Då flyttade platschefen Johanna Nygren och hennes kollegor från Lilla Brogatan till Castellums fastighet Grävlingen 5 på Skaraborgsvägen 21. Men på grund av pandemin har många jobbat hemifrån under de senaste månaderna.

– Men sedan några veckor tillbaka kan vi äntligen njuta av vårt nya, fina kontor och välkomna både kunder, kandidater och konsulter hit, säger Johanna.

På Boråskontet är det totalt sju medarbetare som jobbar med rekrytering och personaluthyrning med främst fokus på kundservice, administration, lager och industri.

Hyregäst hos Castellum har Randstad varit sedan 2016. Fastigheten på Lilla Brogatan ägs också den av Castellum.

Porträtt av Johanna Nygren.

– Vi har trivts jättebra där, men nu ville vi ha en mer öppen, funktionell och tillgänglighetsanpassad kontorsmiljö för våra medarbetare, kunder, kandidater och konsulter. I Grävlingen kunde Castellum erbjuda nya, fräscha lokaler med precis de egenskaper vi sökte. Läget är också bra, det är fortfarande centralt och vi har väldigt nära till högskolan. Det är viktigt eftersom vi gärna vill vara en självklar arbetsgivare även för studenter som vill jobba extra. Att hyresnivån ligger på en attraktiv nivå är ju heller ingen nackdel, säger Johanna Nygren.

Själva flytten till Grävlingen sköttes till största delen av en utsedd koordinator, och gick utan problem. Men små praktiska frågor dyker alltid upp.

– Javisst, och då är det bra att ha en smidig och flexibel hyresvärd. Maximilian på Castellum är alltid supertrevlig och hjälpte oss med parkeringskort, nycklar och sådana saker. Det är vi så klart tacksamma för.

Allt har med andra ord gått helt enligt plan? Nja, inte riktigt.

– Strax efter flytten hade vi oturen att råka ut för en vattenläcka som ställde till det lite för oss. Men Castellum var väldigt snabba med att fixa läckan och få allt i ordning igen.

På frågan om det är något hon saknar i Grävlingen, svarar Johanna att det i så fall skulle vara laddplatser för elbilar. När vi berättar att det är på gång redan i vår blir reaktionen härligt spontan:

– Är det sant? Wow, det var ju en av de sakerna vi efterfrågade och nu svarar Castellum direkt. Vilken respons!

Grävlingen 5, en klassisk, karaktärsfull tegelbyggnad från slutet av 1800-talet med industromantik i väggarna och högt i tak, är numera hem för ett stort antal dynamiska företag i olika branscher. Fabriksinredningen har ersatts av moderna kontor utformade för en ny tids behov. Fastigheten ligger i området Wiskadal, granne med Textile Fashion Center och Högskolan, några hundra meter från centrum och Knalleland.

Mer att läsa

2021-11-26

Genomtänkt ombyggnad när 40 nya tjänster tillsattes

2023-05-31

Castellum fortsätter att satsa stort på hållbar mobilitet i Borås

2022-12-21

Här blandas internationella mästerskap och barnkalas

2022-11-14

Göteborgs-Posten öppnar ny redaktion – mitt i centrala Borås