Gå till huvudinnehåll

2023-11-30

Musikhjälpen landar i Växjö - Castellum och lokala konstnärer har insamlingsbössa ihop

Samhällsengagemang Växjö

Castellum uppmärksammar kampen mot hunger och är med och bidrar genom Musikhjälpen.

Musikhjälpen har sedan 2008 spridit kunskap om och samlat in pengar till mänskliga katastrofer. I år sänds Musikhjälpen från Stortorget i Växjö, första gången glasburen landar i Småland. Detta unika evenemang sänds mellan den 11-17 december, en vecka fylld med värme och kärlek. I år har Castellum en insamlingsbössa tillsammans med två lokala konstnärer.

Upp till 783 miljoner människor är drabbade av hunger och över 40 miljoner lever på gränsen till svält. Nästan hälften av alla dödsfall bland barn under fem år beror på undernäring. Skolbänkar står tomma för att elever är för hungriga för att gå till skolan och bönder ser hur extremväder förstör skörd efter skörd. Alla barn har rätt till en trygg barndom, ingen ska behöva dö av svält. Därför har vi startat en insamlingsbössa till Musikhjälpen.

Skänk pengar – var med i utlottning av konstverk

Genom att skänka minst 100 kr till vår insamlingsbössa har du möjlighet att vara med i utlottningen av två originalkonstverk från en utställning kurerad av Artisans Curated med ett värde upp mot 25 000 kr. Verken är skapade av konstnärerna Jessica Granlund och Johanna Elbe som Castellum har ett samarbete med. Utställning kan du besöka i Castellums lokal på Kungsgatan 5, mitt i hjärtat av Växjö och med första parkett till Musikhjälpens glasbur 11-17 december.

Varje hundralapp du skänker ger en lott och ökar dina chanser till vinst. Alla bidrag är viktiga och räknas i kampen mot svält världen över!

Så kan ditt bidrag till Musikhjälpen göra skillnad 

Bidrag till Musikhjälpen kommer att förbättra livssituationen för människor som kämpar mot den värsta hungerkrisen i modern tid. Det handlar dels om akuta insatser för att rädda liv, såsom matpaket, näringsbehandlingar med till exempel nötkräm och kontantstöd där människor ges möjlighet att fatta egna beslut för att förbättra tillgången till mat och bättre hälsa.

Utöver akuta insatser behövs långsiktig förändring. Därför kan bidrag gå till medicinska insatser mot kronisk undernäring och stärkta hälsosystem. Det kan också handla om att stärka lantbrukssystem, till exempel genom bättre odlingsmetoder och klimatsmarta lösningar där jordbruket förblir hållbart. Bidrag kan också gå till att förse skolor med mat, vilket ger fler barn tillgång till mat samtidigt som det blir ett incitament för att låta barn gå̊ i skola och få utbildning.  

Tillsammans kan vi göra skillnad på riktigt och stötta det viktiga arbetet mot hungersnöden i världen.  

Dokument & filer

QR-kod till Castellums insamlingsbössa Musikhjälpen 2023 (PDF, 415 KB)

Mer att läsa

Läs artikeln

2023-12-08

Vår bössa till Musikhjälpen 2023 – Artisans Curated x Castellum

2022-12-22

Ny detaljplan ger Castellum framtida möjlighet i Växjö city

2022-02-14

Vi ger dem verktyg och en tro på sig själva

2024-02-21

”Såg annonsen och blev nyfiken”

Visa liknande artiklar