Gå till huvudinnehåll

2020-04-03 | 12:53

Castellum i samarbete med BRIS

Sverige Samhällsengagemang Corona

Illustration av coronaviruset.

Vi är i dessa tider extra stolta över samarbetet med BRIS, som just nu fokuserar extra mycket på att skapa ökad trygghet för alla barn- och ungdomar i samband med COVID-19.

Sedan 2019 är Castellum sponsor för BRIS, med avsikt att stötta deras arbete för ett bättre samhälle för barn och ungdomar. Vi är i dessa tider extra stolta över samarbetet med BRIS, som just nu fokuserar extra mycket på att skapa ökad trygghet för alla barn- och ungdomar i samband med COVID-19.

- Inga barn ska behöva vara rädda, ledsna eller oroliga utan tillgång till en vuxen som lyssnar. Bris är redo att ge det stödet, det är pengarna som saknats. Med stöd av våra partners kommer vi att kunna göra skillnad för enskilda barn och för samhället, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare Bris.

När samhället stänger ner och redan utsatta barn och ungdomar hamnar i isolering i hemmet kan kontakten med BRISs vara den enda tryggheten de har.

Tack vare vårt och andra partners engagemang i BRIS hade organisationen möjlighet att från veckan utöka Bris öppettiderna i stödkanalerna för barn med ytterligare tre timmar på vardagar. Öppettiderna kommer att förlängas etappvis och målet är att Bris från 2021 ska erbjuda stöd till barn och unga dygnet runt.

Men även barn och unga i trygga hem kan behöva extra stöd och samtalsmöjligheter när samhället inte är som det brukar. Därför har BRIS utformat en guide kring hur du pratar med dina barn om det rådande läget och osäkerhet som kan uppstå hos barnen.

Det viktigaste du kan göra som vuxen är att trygga, lugna och stärka barnets känsla av kontroll. För att göra det måste du ta reda på vad just ditt barn vet och behöver.

Mer att läsa

2022-03-01

Castellum stödjer Ukraina

2021-10-15

Tillbaka till kontoret – det här gäller för dig som arbetsgivare

2021-09-08

Äntligen får vi jobba på kontoret igen!

2021-02-26

Förlängda stödåtgärder för coronadrabbade företag