Gå till huvudinnehåll

2021-02-11 | 08:22

Det är som en dröm!

Växjö WTC

Mats och en kollega på takterrassen.

När det blev dags för Almi att ta ett nytt grepp om företaget blev det också dags att leta nya kontorslokaler. Nu heter adressen World Trade Center och Almi har hittat hem. – Vi hade aldrig kunnat göra den här nystarten utan de här lokalerna, säger vd Mats Lundmark.

Almi hjälper företag med finansiering och affärsrådgivning och har 40 kontor runt om i landet, varav ett i Växjö. Efter att ha suttit i samma lokaler sedan 2004 bestämde de sig för att byta adress.

– Vi stod inför en nystart då vi skulle förändra våra arbetssätt och bygga en tydligare lagkänsla. Ett steg på vägen blev att flytta, förklarar Mats Lundmark.

Modernt i bästa läge

Läget var viktigt, det skulle vara centralt och synligt. Och så skulle lokalerna vara fräscha med stora öppna ytor. Inte konstigt att valet föll på World Trade Center. Byggnaden, som ägs och förvaltas av Castellum, stod klar 2016 och har moderna kontorslokaler i bästa läge.

Ett runt bord med röda stolar.

– Här kan vi arbeta i team och vara kreativa på ett naturligt sätt. Vi har miljöer där du kan gå undan och prata, få total tystnad eller arbeta ihop. Vi anpassar oss efter det uppdrag vi har.

– Det är lätt att tänka att det bara handlar om väggar, golv och tak men den här lokalen har betytt mer än jag trodde att en lokal kunde göra. Vi hade aldrig kunnat göra denna nystart utan lokalerna.

Grå soffgrupp framför fönster med blå gardiner.

”En wow-känsla”

Almis nya kontor är ljust och luftigt och har utsikt åt alla fyra väderstreck.

– Det är en wow-känsla, det säger alla som kommer hit. Härifrån, på åttonde våningen, ser du också över hela stan. Det bjuder verkligen in till möten och kreativitet.

Som en dröm sa du en gång?

– Ja det känns verkligen så. Jag har arbetat på en massa ställen i Sverige och i andra länder och har aldrig arbetat i en så fin lokal.

Sedan skadar det inte att Almi även har tillgång till takterrassen med utsikt över Växjö eller att World Trade Center erbjuder bemannad reception, leverans av frukost, lunch, frukt, kaffe, städning, postservice och konferenslokaler.

Mötesrum med långt bord och runda lampor.

 

Mer att läsa

2021-11-18

Coworking till World Trade Center

2020-10-26

Happy Bowls invigt

2023-05-04

Stort intresse när Tareq Taylor och Sofia Ståhl föreläste

2023-05-04

Kör på närproducerad el från Företagsstaden I11!