Gå till huvudinnehåll

2022-06-15 | 09:49

Det surrar på GreenHaus

Helsingborg Greenhaus

Två bikupor på ett tak.

Ett löpande mål i Castellums hållbarhetsarbete är att skapa biodiversitet genom att tillföra ekosystemtjänster i våra större projekt. Vi är därför väldigt glada över att GreenHaus i Helsingborg nu fått två bikupor på takterrassens sedumtak.

Begreppet ekosystemtjänster används för att visa den nytta som människan får från naturens arbete. Som när växter renar luft, buskar dämpar buller, bin pollinerar grödor eller att vår hälsa förbättras i kontakt med naturen. Bikupor är ett bra exempel på en ekosystemtjänst som främjar oss människor.

GreenHaus, Helsingborgs första WELL-certifierade kontor, har en miljö som ska få dig som jobbar i byggnaden att må bättre. Den är levande med många gemensamma ytor och grönskande arbetsplatser. På plan 6 finns den gemensamma takterrassen med milsvid utsikt över sundet. En plats för möten, yoga, AW, föreläsningar, matlagning eller bara för att samla tankarna. Med härliga växter och med de nya biodlingarna är terrassen en magisk plats för såväl egen rekreation och inspiration som för kundmöten och kickoffer.

Närbild på bin utanför bikupa.

Bikuporna på GreenHaus kommer att generera cirka 200 burkar honung per år. En del av honungen kommer att användas i caféet på bottenplan samt delas ut till våra hyresgäster.

Stort tack till gänget på Stadskupan som installerat bikuporna åt oss!

Mer att läsa

2023-05-24

Matlagningen har gått i arv till Kaan Özkan

2023-03-14

Hon bytte yrkesbana och stortrivs

2023-02-23

Här ligger allt fokus på barnen

2022-12-07

Det börjar bli trångt hos Rscued