Gå till huvudinnehåll

2022-03-07 | 09:12

Forenom delar framtidstron på Gateway Säve

Göteborg Gateway Säve

– Här sker en otrolig expansion som det är väldigt spännande att få vara en del av. Det säger Cajsa Engström, Area Director på Forenom, som ser stora möjligheter när Gateway Säve nu i snabb takt utvecklas för framtiden.

Forenom hyr ut möblerade bostäder till företagskunder i många av Nordens större städer. På Gateway Säve driver man i dag två anläggningar, en med 28 rum nära entrén till flygplatsområdet och en med 89 lägenheter fördelade på fyra byggnader vid det tidigare depåområdet. Och fler ska det bli.

– Castellum är just nu i full färd med att bygga om byggnader på depåområdet till bostäder för företag. När allt står klart strax efter sommaren kommer byggnaden att inrymma 14 helt nyproducerade lägenheter med väldigt god standard, berättar Cajsa Engström.

Med alla nya projekt som sker på Gateway Säve och på andra håll i och runt Göteborg finns ett stort behov av bostäder för företag i närområdet.

– Castellum har fantastiska planer för Gateway Säve som en plats för framtidens hållbara mobilitet, och många intressanta satsningar med den inriktningen pågår redan nu. Bygget av SEEL:s (Swedish Electric Transport Laboratory) nya testanläggning för elektromobilitet är ett exempel, Heart Aerospaces expansiva utveckling av eldrivna flygplan är ett annat. På sikt ska det bli ett helt kluster av företag inriktade på just hållbara transporter och mobilitet här. I takt med att verksamheterna på Gateway Säve växer och utvecklas, räknar vi förstås med att även efterfrågan på boenden av det slag vi erbjuder kommer att öka.

Forenoms lägenheter på Gateway Säve ligger också bra till för de stora industriföretagen på Hisingen, som Volvo och många andra.

– Ja, vi har folk från hela världen som bor hos oss under kortare eller längre tid. Det kan vara allt från gästforskare på Chalmers till ingenjörer som jobbar inom fordonsindustrin. Just nu är många av våra gäster arbetare knutna till stora bygg- och infrastrukturprojekt, som Karlatornet och Västlänken. Under pandemin hade vi nästan inga tjänstemän här, men den utvecklingen håller på att vända.

Om samarbetet med Castellum har Cajsa bara gott att säga.

– Samarbetet fungerar väldigt bra. Både affärsområdeschefen Anders Fredriksson och Erik Williamsson, som är kommersiell förvaltare, är väldigt proaktiva och frikostiga med information om vad som händer och kommer att hända i området framöver, vilket känns mycket positivt. Castellum beskriver själva Gateway Säve som "Tre miljoner kvadratmeter fulla av framtidstro." Det är bara att instämma, det är här det händer och vi är med när det sker.

Mer att läsa

2022-03-07

Forenom delar framtidstron på Gateway Säve

2021-10-05

Röster från näringslivet om SEEL:s etablering på Gateway Säve

2021-10-18

Unik analys säkrar Gateway Säves framtida ekosystemtjänster

2021-08-31

Luften ingår för högtflygande hyresgäster på nya Gateway Säve