Gå till huvudinnehåll

2021-12-15 | 13:08

Guldbetyg till Källeruds Park!

Örebro Hållbarhet Källeruds Park

Medarbetare från Castellum fikar.

Idag firar vi lite extra i Örebro. Anledningen? Jo ni vet det där trekantiga fastigheten på söder? Det har certifierats med högsta möjliga betyg - miljöbyggnad Guld 🥇🥇 Extra roligt är detta blir den andra fastigheten i Örebro som certifierats enligt Miljöbyggnad guld.

- En riktigt rolig och viktig milstolpe för projektet har uppnåtts och självklart firar vi lite extra idag. säger Hans Hjalmarsson, projektutvecklare på Castellum.

När vi på Castellum bygger nytt bygger vi för en hållbar framtid. Alla våra nybyggnadsprojekt miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad eller motsvarande. Det betyder att våra hyresgäster bland annat kan se fram emot en hälsosam arbetsmiljö med sunda material och en effektiv energianvändning. Och Miljöbyggnad är ett svenskt miljöcertifieringssystem som bedömer byggnader utifrån tre fokusområden:

✔️energianvändning
✔️ inomhusklimat
✔️ materialval

Dessa områden bryts i sin tur ner i 16 så kallade indikatorer som säkerställer en god energi- och miljöprestanda.

I Källeruds Park skapar vi moderna citynära kontor i parkmiljö - där flexibilitet, hälsa och medarbetaren står i fokus. Här kommer både jobbet bli roligare och livet enklare! Fastigheten som har spegellik glasfasad, lockande takterrass, en spännande atriumgård och dessutom WorkOUT® på taket (vårt egna koncept för utomhusarbete). Vi säger hurra till även det 🙌.

 

 

Mer att läsa

2022-02-18

Dubbelt guld till Örebro

2023-05-03

”Vill inte vänta 20 år – bara för att man kan”

2023-05-02

5 smarta tips – så sparar ni energi

2023-02-22

”Den bästa produkten är den som inte tillverkas”