Gå till huvudinnehåll

2022-03-03 | 07:46

”Högsbo har blivit ett nav för vår bransch”

Göteborg Högsbo

Säg dansk design och tanken går till stilrent formgivna möbler, lampor, smycken ... och porttelefoner? Jo, faktiskt. Danskägda Scantron, med svenskt sälj- och supportkontor i Högsbo utvecklar och tillverkar säkerhetssystem för flerbostadshus och företag. Deras snyggt designade porttelefoner liknar inget annat på den svenska marknaden.

– Vi är något av en uppstickare som erbjuder en unik kombination av högklassig design och avancerad teknik, säger Jonas Lideborg, vd för Scantron AB i Sverige.

Porträtt av Jonas Lideborg.

Sedan drygt tre år tillbaka har företaget sin hemvist i vår fastighet på Hulda Mellgrens gata 1 i Högsbo. Lokalen är på 113 kvadratmeter med tre kontorsrum och ett konferensrum, där det mest iögonfallande är en stor demonstrationsvägg med uppmonterade produkter. Här finns info/bokningsskärmar, egentillverkade postboxar samt porttelefoner i mässing, och andra material med exklusiv touch.

– Både för våra kunder, som i huvudsak är installatörer och slutkunderna, som utgörs av bostadsrättsföreningar och företag, är det viktigt att få ta och känna på produkterna i verkligheten. Det ger en helt annan upplevelse än att bara se dem på nätet. Här har vi också möjlighet att demonstrera hur tekniken fungerar, det brukar alltid resultera i en aha-upplevelse, säger Jonas.

Det kan man förstå. Hur många vet till exempel att fastighetsägare eller styrelsen i en förening i en porttelefonlösning kan skicka meddelanden till alla som bor i huset på ett ögonblick via sin MultiApp, eller i samma tekniska lösning även styra trafikflöden i ett garage?

Med tanke på att kundbesöken är så viktiga för Scantron, har läget en stor betydelse.

– Att det går lätt och snabbt att ta sig hit för våra besökare är ett av de viktigaste skälen till att vi valde att etablera oss i just Högsbo. Det är nära flera stora trafikleder och samtidigt relativt centralt i stan. För oss som arbetar här är det också lättillgängligt, antingen man åker bil eller kollektivt.

För Scantron är det också en stor fördel att flera säkerhetsinstallatörer finns i området.

– Ja, Högsbo har faktiskt blivit ett litet nav för många i vår bransch. Det är praktiskt och gör att vi har nära till både befintliga och potentiella kunder.

Efter tre framgångsrika år i samma lokaler och en verksamhet under tillväxt, började Jonas och hans kollegor i vintras att fundera på att byta till något större, när avtalstiden närmade sig sitt slut.

– Vi trivs verkligen superbra med Castellum och de lokaler vi har, men samtidigt behöver vi kunna växa för framtiden. Så vi lade fram våra tankar vid ett avstämningsmöte med Peter Berntsson, som är kommersiell förvaltare för vår fastighet. Han erbjöd ett alternativ som bara var för bra för att inte slå till på. I maj får vi nycklarna till ett nyrenoverat och fint kontor med ytterligare drygt 30 kvadratmeter yta. Och det bästa är att vi inte ens behöver byta adress. Den nya lokalen ligger vägg i vägg med den vi har idag. Det är bara att öppna dörrarna, flytta ut och flytta in, säger en uppenbart nöjd Jonas Lideborg.

Mer att läsa

2023-05-31

Nästan 20 000 nya kvadratmeter på ett år – Castellum satsar på framtiden i Högsbo

2022-05-09

Zinzino Operations ökar takten i Högsbo

2022-05-09

Ny detaljplan i Högsbo godkänd

2021-11-17

Nu ökar vi vårt återbruk – med ny process ska mer material och inredning återbrukas