Gå till huvudinnehåll

2021-09-14 | 12:43

Högsbo bästa läget för Cross Design

Göteborg Högsbo

Trots närheten till fordonsindustrin kändes Lindholmen inte längre som det bästa alternativet för teknikutvecklingskonsulten Cross Design. Efter flytten till Högsbo har alla pusselbitar fallit på plats. – Allt det som våra medarbetare efterfrågar finns här, säger vd Tommy Bergh.

Det råder fortfarande ett visst flyttkaos hos Cross Design, som flyttade till nya lokaler på August Barks gata i början på september. Företaget grundades 1997 av fyra personer som ville jobba i ett mindre sammanhang inom fordonsbranschen. Man bestämde ganska tidigt att inte växa sig för stora. I dag ingår företaget i Netgroup, som kan beskrivas som ett nätverk av mindre, ägarledda bolag. Cross Design har ungefär 50 anställda i Göteborg och 25 i ett motsvarande bolag i amerikanska Greensboro. Närheten till kunderna är viktig – men inte på bekostnad av trivsel och effektivitet, säger Tommy Bergh.

– Där vi satt förut var det inte anpassat för biltrafik. Dessutom finns väldigt lite av det våra medarbetare uppskattar att ha runtomkring sig i form av service och affärer, säger han.

Han tycker sig ha märkt att fler och fler företag drar sig ut mot Söderleden.
– Här är bättre kommunikationer, fler parkeringar, fler förbindelser med kollektivtrafik och fortfarande nära in till stan. Visst, Högsbo är också en byggarbetsplats, men bara en bråkdel av vad vi uppfattade i vårt tidigare läge, säger han.

Coronapandemin och hemmaarbetet har också påverkat hur medarbetarna ser på sin arbetsplats.
– Nu vill man vara mer effektiv när man väl åker in till jobbet och passa på att göra vardagslivets ärenden på vägen dit eller hem. Därför är det perfekt att allt det som våra medarbetare efterfrågar finns här – gym, byggvaruhus, mataffärer och systembolag till exempel, säger han.

När beslutet att flytta var fattat gick allt fort. Valet föll på Castellum som hyresvärd, helt enkelt eftersom den lokalen var bäst.
– Den är långsmal så att den går att dela upp enklare utan att det blir en massa döda ytor. Vi har också fått två tysta rum, vilket många uppskattar. I samband med flytten tog vi också bort alla fasta kontorsplatser utom för ekonomi och administration, och det känns som att alla platser har blivit lika bra, säger Tommy Bergh.

En annan fördel var att lokalen redan hade ett så kallat SUA-godkänt rum som har det säkerhetsskydd som många av Cross Designs kunder kräver för att ge företaget access till sina system.

Redan efter en kort tid i Högsbo noterar Tommy Bergh också att stämningen i området passar Cross Design. Kanske beror det på de omgivande företagens storlek och verksamhet eller att fler är i etableringsfas jämfört med på Lindholmen.

– Det var kanske inget vi tänkte jättemycket på där vi satt förut, men nu när vi flyttat är det påtagligt att atmosfären här är en helt annan. Här känns det som att entreprenörsandan är större och allting lite enklare.

Mer att läsa

2022-03-03

”Högsbo har blivit ett nav för vår bransch”

2022-05-09

Ny detaljplan i Högsbo godkänd

2023-05-31

Nästan 20 000 nya kvadratmeter på ett år – Castellum satsar på framtiden i Högsbo

2021-11-17

Nu ökar vi vårt återbruk – med ny process ska mer material och inredning återbrukas