Gå till huvudinnehåll

2022-11-25 | 08:57 (CET)

Inspirerande möten mellan elever och fastighetsbranschen

Samhällsengagemang Sverige

Elever i klassrum.

I november har Castellum fortsatt samarbetet med My Dream Now och arrangerat flera studiebesök för elever i områden med hög arbetslöshet. "Det är viktigt att vi som fastighetsägare engagerar oss i områden där vi verkar", säger Hanna Brandström, Head of People & Culture på Castellum.

Castellum är partner till My Dream Now sedan 2019. Organisationen skapar möten mellan elever och arbetsliv och har visionen är att alla unga ska känna sitt värde i samhället och hitta egna vägar till jobb och drömmar. Fokus ligger på elever i områden med hög arbetslöshet.

"För oss är det här ett sätt att både bidra till samhället och att locka till oss framtida talanger. Jag hoppas att vi inspirerar några av eleverna att söka sig till vår bransch", säger Hanna.

Den 9 november fick Castellums huvudkontor i Stockholm finbesök av elever från Klara Östra Gymnasium som träffade medarbetare inom olika områden så som förvaltning, projekt, ekonomi, kommunikation och hållbarhet. Eleverna fick också dela med sig av sina tankar om framtidens arbetsliv, bland annat genom att göra planskisser.

Elev med ritning.

"Det är värdefullt för eleverna att se olika typer av arbetsplatser. Det ger dem en bredare bild av arbetslivet och hjälper dem att få en känsla över vad som passar och inte", säger Erica Tomaszewski, Head of Group Financial Control, som ansvarade för besöket.

Besök i Kista

Castellum tog i november även emot en klass från Corpoda International School till kontoret i Kista.

"Det är viktigt att hjälpa unga att få ett gott intryck av det framtida arbetslivet och samtidigt ta del av deras tankar om närområde. Allt ifrån vilka verksamheter som saknas till parker och lokaler som hade varit önskvärt", säger Robert De La Motte, affärsområdeschef i Kista.

Jonas Bygdeson, vd på My Dream Now, är nöjd med samarbetet och lyfter hur viktigt det är att skapa inspirerande möten mellan arbetsliv och elever:

"Vi är stolta att Castellum, som är ledande inom hållbarhet i fastighetsbranschen, även satsar långsiktigt på social hållbarhet".

"I områden med hög arbetslöshet är det många unga som saknar förebilder i arbetslivet. De flesta har aldrig varit på ett kontor, kanske inte känner någon vuxen som tycker att det är roligt att gå till jobbet".

Engagera dig

Förutom att ta emot studiebesök så är flera av Castellums medarbetare klasscoacher vilket innebär att man gör besök på skolor och berättar om arbetslivet.

Vi på Castellum rekommenderar samarbetet med My Dream Now då det skapar värde för eleverna, för oss själva och bidrar till ett stort internt engagemang.

Läs mer om My Dream Nows verksamhet här

Mer att läsa

2021-02-02

My Dream Now visar unga en väg in i arbetslivet

2020-04-03

Castellum i samarbete med BRIS

2023-11-30

Elstöd till berörda hyresgäster i december

2023-11-30

Musikhjälpen landar i Växjö - Castellum och lokala konstnärer har insamlingsbössa ihop