Gå till huvudinnehåll

2022-10-27 | 08:48

Lilla Bommen lyser upp i höstmörkret – nu är området omcertifierat av Purple Flag!

Göteborg Lilla Bommen

Gruppbild med arbetsgruppen.

Mitt i centrum, precis bredvid Göta Älv och Hisingsbron, ligger Lilla Bommen. Här möts stadskärna och kajkant i ett historiskt område där människor under lång tid kommit för att samlas och arbeta. Idag återfinns det fantastiska möjligheter för kontorsplatser på ett av Göteborgs bästa lägen och nu har Lilla Bommen blivit omcertifierat av Purple Flag för utvecklingsarbetet på platsen.

Omgivningarna på Lilla Bommen utvecklas konstant för att skapa en levande och inspirerande plats som dagtid erbjuder skön arbetsstämning, och på kvällstid kan fyllas med avslappnat liv och rörelse. Här samarbetar Castellum med andra fastighetsutvecklare och aktörer i gedigna satsningar för att fortsätta forma det exceptionella city-läget till nutidens och framtidens ställe att etablera sig på.

Purple Flag, en arbetsmodell som i Sverige tillhandahålls av Svenska Stadskärnor, har nu omcertifierat Lilla Bommen ”för ett fortsatt långsiktigt utvecklingsarbete som syftar till ett tryggt, säkert, välkomnande samt upplevelserikt kvälls- och nattliv”, vilket innebär ett tungt erkännande för platsen.

Inramat certifikat på ett skrivbord.

”Vi är stolta och glada över omcertifieringen från Purple Flag! Vi vill göra Lilla Bommen till en plats med ännu mer liv och rörelse, framför allt nu när området är under så stor utveckling. Vår ambition är att fortsätta utveckla torget Playce och närområdet till en plats för arbete, men också spännande evenemang och aktiviteter", säger Therése Nilsson, Kommersiell Förvaltare på Castellum.

Innergård med fontän och stenbänkar.Bild tagen innan förbättringar gjordes på Lilla Bommen.

Innergård med blå sittmöbler och bord.
Och här syns det fina resultatet!

Purple Flag är ett processverktyg och en arbetsmodell med fokus att utveckla kvällsekonomin i stadskärnor i ett flertal länder. Namnet associeras till trygga och upplysta områden på kvälls- och nattetid, och fokus ligger på säkerhet, tillgänglighet, utbud, plats och platssamverkan.

Ljusinstallation som lyser upp höstmörkret

Bland annat sätter Castellum, tillsammans med övriga fastighetsägare i området, inom kort upp en ljusinstallation i området som kommer bli både vacker att titta på, och öka tryggheten. Denna typ av initiativ är en del i skapandet av den dynamiska platsen Lilla Bommen utvecklas till.

Tidigare i år invigdes även Playce, en kreativ torgyta utformad som ett parkområde som skapar plats för nya möten och inspirerande aktiviteter på de öppna ytorna i området. Mellan husen grönskar det, och sociala ytor skapar plats för gemenskap och engagemang.

Flera aktörer samarbetar kring Purple Flag i Göteborg: Innerstaden Göteborg, Göteborgs Stad, Nordstan, Polisen, Business Region Göteborg, Bostadsbolaget, Balder, Wallenstam, Higab, Platzer, Vasakronan, Hufvudstaden, Alecta Fastigheter, och Castellum.

Vill du veta mer om våra lokaler på Lilla Bommen?

Kontakta Therése Nilsson
therese.nilsson@castellum.se
Tel: 031-744 09 08

Läs om Purple Flag hos Svenska Stadskärnor.

Mer att läsa

2023-03-15

Färg, form och lampor lyser upp Lilla Bommen

2022-11-22

”Det ska bli spännande att se vad som mer kommer hända här på Lilla Bommen”

2022-02-24

Affärerna blomstrar på Lilla Bommen

2022-02-23

Alltid tillgång till bil vid Lilla Bommen genom Volvo Car Mobility