Nordic Hub Säve växer fram som en unik plats för hållbar logistik och elektromobilitet. Men utan mat är det svårt att bli stor och stark. En nyöppnad restaurang ger energi för både besökare, hyresgäster och medarbetare vid de olika verksamheterna i området.
Det är rutinerade restauratören Anders Karlberg som tillsammans med hustrun Camilla och sonen Dennis dukar upp för lunch varje vardag. Namnet är Lunchlabbet och inriktningen är på vällagad husmanskost med schnitzel som populär paradrätt.
- Därmed faller ytterligare en viktig pusselbit på plats. Det är viktigt för oss att kunna erbjuda ett attraktivt lunchalternativ för alla som jobbar och rör sig här ute på Säve, säger Jacob Trattner, Kommersiell Förvaltare på Castellum.
- Själv har jag varit jättenöjd varje gång och schnitzeln är helt magisk, fortsätter han.
För Anders Karlberg och Lunchlabbet är den klassiska husmanskosten en självklar ledstjärna - men smak och preferenser är i ständig förändring.
- Vi är duktiga på lunch och vet ganska väl vad folk vill ha och hur ofta. Schnitzel är en stabil klassiker medan exempelvis ärtsoppa eller rotmos blivit lite av en vattendelare. Vissa älskar det, men långtifrån alla.
Tur då att det alltid finns bra alternativ på menyn. Allt lagas från grunden utifrån prima råvaror och varje dag finns två rätter att välja på.
- Vi har bara varit i gång en månad men har redan en trogen skara som kommer varje dag eller flera gånger i veckan, mestadels folk som jobbar i området. När vi öppnar klockan 11 är det redan många hungriga som hänger på låset, konstaterar Anders Karlberg som med Lunchlabbet fyller tomrummet efter en tidigare restaurangoperatör.
Som rutinerad restaurangräv har han själv svarat för den viktiga logistiken i lokalen som har plats för 120 gäster per sittning. Castellum har utrustat köket med det som behövdes på Anders ”önskelista”, medan han själv styrt upp lokalen med fokus på smidighet för både gäster och personal.
- Logistik är en nyckelfråga i krogvärlden. Det måste flyta och vara begripligt. Sen har vi också målat och fräschat upp lokalen. Köket är funktionellt med nya maskiner och vi är jättenöjda med Castellums stöd, säger Anders som tidigare drivit restaurang i bland annat Gröna Skrapan och Lilla Bommen.
Castellums förvaltare Jacob Trattner returnerar berömmet.
- Lunchlabbet är en utmärkt operatör som passar perfekt hos oss på Säve, och jag vet att både SEEL, blåljusverksamheten och många andra av våra hyresgäster är glada över detta viktiga tillskott i helheten.