Gå till huvudinnehåll

2023-10-04

Senaste nytt från Gateway Säve

Göteborg Gateway Säve

En ny bussförbindelse, infrastruktur för långsiktigt trygg elförsörjning och spännande samtal med företag som vill etablera. Det händer grejer på Gateway Säve!

Ny bussförbindelse 

"Finns det kollektivtrafik?" Det är en vanlig fråga från många som funderar på att etablera på Gateway Säve. Svaret är numera ja! Sedan den 21 augusti i år stannar bussarna på linje 35 och 135 vid både Säve Depå och vid en nybyggd hållplats intill Gateway Säves entrébyggnad (Säve Flygplats).

"Vi har haft en konstruktiv dialog med Västtrafik och är jätteglada över att nu kunna erbjuda våra hyresgäster bra kollektiva förbindelser. Från Hjalmar Brantingsplatsen tar man sig hit på ca 25 minuter med bussen och under morgon och eftermiddag är turtätheten hög", säger Anna Grundström Ahlqvist, Områdesansvarig på Castellum.

 

Operation & Maintenance Manager på SEEL, Kjell Niklasson, spanar in nya busslinjen

Trygg elförsörjning

För Gateway Säve, som satsar stort på att attrahera hyresgäster inom framförallt logistik och elektromobilitet, är det också avgörande att kunna erbjuda en långsiktigt säker och trygg elförsörjning.

"Att bygga ut elinfrastrukturen har varit en del av vår plan ända sedan vi förvärvade området. Under de senaste åren har vi arbetat målmedvetet tillsammans med Göteborg Energi för att möta framtida krav. Nu har vi en ny transformatorstation med 40 MW effekt, med möjlighet till 80 MW effekt om det skulle behövas framöver."

 

Stort intresse för etablering

Trots det osäkra konjunkturläget finns ett stort intresse för att etablera på Gateway Säve.

"Ja, vi får många förfrågningar och har flera spännande samtal på gång med olika intressenter. Framförallt är det läget nära hamnen, industrierna och centrala Göteborg som lockar. Gateway Säve är dessutom ett av få områden som kan ta emot större etableringar då detta både kräver stora markytor och närhet till arbetskraft. SEEL:s etablering har också fått stort genomslag och är ett fantastiskt skyltfönster för platsen. I takt med att fler söker sig hit fortsätter vi att utveckla Gateway Säve för framtiden. Här finns en enorm potential för morgondagens hållbara logistik och elektromobilitet", säger Anna Grundström Ahlqvist.

Mer att läsa

Läs artikeln

2023-04-20

En hållbar Rain Garden växer fram på Gateway Säve

2022-03-07

Forenom delar framtidstron på Gateway Säve

2021-11-16

Världsunik föregångare inom hållbar vätgasproduktion och energilagringslösningar till Gateway Säve

2021-10-05

Röster från näringslivet om SEEL:s etablering på Gateway Säve

Visa liknande artiklar

Intresserad av att etablera på Gateway Säve? Hör av dig till Anna!

Kommersiell Förvaltare Områdesansvarig Säve

Anna Grundström Ahlqvist