Gå till huvudinnehåll

2023-12-12

Stuntmannen som blev fastighetsförvaltare

Stockholm Brunna Solna

Bild över Niklas Götlind som Stuntman under High Chaparral

Våra hyresgäster är vana vid att se våra fastighetsförvaltare innanför kontorets väggar. Men Niklas Götlind har inget emot att hänga utanför dem. Vi tog en pratstund med Castellums mest våghalsiga medarbetare.

Niklas Götlind är biträdande förvaltare i Mariehäll och Brunna. På mindre än två år har han klättrat i organisationen, från praktikant till fast anställd. Vi tog en pratstund med Niklas och bad honom berätta lite om sin snabba karriärsresa och sitt spännande privatliv.

"Jag kom till Castellum som LIA-student i februari 2022 och fick efter det min första anställning, säger Niklas. Den anställningen varvade jag med studier men hade sedan turen att få en till praktik, och på det sättet har det varvats fram till det att jag blev klar med skolan och fick den heltidstjänst jag har nu."

Att arbeta i två olika affärsområden med två olika team tycker Niklas är extra lärorikt. Det gör att bredden av hyresgäster och fastigheter blir stor och den samlade erfarenheten hos kollegorna likaså. 

"Behoven kan vara väldigt olika beroende på vilken verksamhet en hyresgäst har så jag har lärt mig att det är viktigt att kunna sätta sig in i olika företags situationer. Det är nog inget jag tänkte på så mycket i skolan men det gör mitt arbete mer intressant."

Niklas berättar vidare att det var den höga kompetensnivån och målmedvetenheten hos medarbetare på Castellum som gjorde att han fastnade för företaget redan under praktiken.

"Det blev snabbt uppenbart för mig att jag hade mycket att lära mig här. Jag dras också till att det är en omfattande organisation som erbjuder möjligheter att bredda mina kunskaper inom olika områden."

Innan Niklas började plugga fastighetsförvaltning var han gruppchef hos Försvarsmakten. Även om mycket är olikt tycker han att företagskulturerna påminner om varandra.

"Kulturen på Castellum upplever jag som mycket öppen och jag har ännu inte stött på någon som inte vill dela med sig av sin kunskap. Det påminner på många sätt om min tidigare erfarenhet från Försvarsmakten. Även om vi alla har olika roller i våra team, arbetar vi tillsammans mot gemensamma mål. Skillnaden är att svettdropparna är färre här, vilket är en trevlig bonus!"

Svettigt verkar det förstås bli ändå. När Niklas har tid och möjlighet arbetar han gärna extra som stuntman.

"Det är ett intresse jag har haft sedan barnsben. Det har handlat om film, teatrar, serier och reklaminspelningar. Där har stuntman-uppdragen varit alltifrån att slåss, galoppera på häst och gå in i glasrutor. "

Kort om Niklas
Namn: Niklas Götlind
Roll på Castellum: Biträdande Förvaltare
Bästa platsen på ett kontor: Mitt skrivbord med utsikt över Bromma flygplats
Drömmer om: Att skaffa hus på landet med fin natur, och att kunna resa mer

Mer att läsa

Läs artikeln

2023-05-13

Här byggs vår största anläggning av solceller i stan

2023-02-21

Brunna växer och fylls med företag inom hållbarhet!

2022-04-03

Brunna - flexibla logistiklösningar i ett av landets bästa lägen

2020-05-20

Två nya hyresgäster till Castellums lokaler i Brunna, Kungsängen

Visa liknande artiklar