Gå till huvudinnehåll

2020-05-20 | 06:50

Två nya hyresgäster till Castellums lokaler i Brunna, Kungsängen

Logistik Brunna Stockholm

Drönarbild över området.

I Castellums moderna och nyligen färdigställda fastighet på Mätarvägen 9 i Brunna, Kungsängen, har Sveriges ledande bilverkstadskedja Mekonomen och en av norra Europas största e-handlare Home Furnishing Nordic AB valt att fortsätta sina tillväxtresor. Tillsammans hyr de en yta om ca 3 400 kvm av fastighetens totala 8 500 kvm.

Mekonomens verksamhet omfattar hela kedjan från inköp av reservdelar till grossisthållning och försäljning till konsumenter och företag. I lokalen i Brunna kommer de erbjuda både bilverkstad samt ha butik. Home Furnishing Nordic AB är en av norra Europas största e-handlare inom möbler och inredning och är en del av Bygghemma Group, där onlinebutiker som bl.a. Trademax, Chilli, Furniturebox och WeGot ingår.

"Lokalen som Castellum erbjöd oss kommer anpassas för just vår verksamhet, har smarta logistiklösningar samt ett fördelaktigt geografiskt läge. Tack vare den nya lokalen, kan vi ytterligare skala upp vårt eget framgångsrika distributionsnät där vi levererar direkt till slutkund i så kallade last-mile leveranser. Fler last-mile leveranser innebär förutom snabbare leveranser även högre säkerhet, mindre miljöpåverkan, bättre service och full flexibilitet till våra kunder - en avgörande konkurrensfördel i vår bransch", säger Christian Eriksson, vd på Home Furnishing Nordic AB.

Lokalerna på Mätarvägen 9 ligger i ett modernt och snabbt växande företagsområde med nära anslutning till E18 och E4.

"Flera stora bolag har redan etablerat sig i området och vi är glada att fler och fler upptäcker den potential som finns i Brunna med de snabba distributionsvägarna. Vi har nu signerat sex avtal i vår miljöklassade fastighet och vi märker att det finns ett stort intresse för våra lokaler", säger Martin Bjöörn, vd för Castellum Region Stockholm-Norr.
I dagsläget är 70 % av lokalerna i Castellums fastighet på Mätarvägen 9 uthyrda.

För ytterligare information kontakta:

Martin Bjöörn, vd Region Stockholm-Norr, Castellum, 08-602 33 11

 

Mer att läsa

2022-04-03

Brunna - flexibla logistiklösningar i ett av landets bästa lägen

2023-05-13

Här byggs vår största anläggning av solceller i stan

2023-02-21

Brunna växer och fylls med företag inom hållbarhet!

2023-09-14

Så arbetar Castellum med neurodesign