Gå till huvudinnehåll

2022-02-14 | 08:16

Vi ger dem verktyg och en tro på sig själva

Växjö Samhällsengagemang

Porträtt av Tobias.

De hjälper ungdomar i utanförskap att hitta rätt spår i livet, med hjälp av vägledning och nya förebilder. Fantastiskt bra tycker vi på Castellum som nu är med och stöttar Växjöföreningen Young Future.

Tobias Valdebenito, som var med och startade Young Future, växte själv upp i en våldsam miljö och hamnade tidigt i kriminalitet och drogmissbruk. Tack vare ett mentorskap tog han sig ur kriminaliteten.

– Jag var en av de värsta ungdomarna i Växjö när jag växte upp. Redan som åttaåring tvingades jag byta skola och när jag var 13 år hamnade jag i kriminalitet. Hade jag inte kommit i kontakt med en mentor några år senare hade jag fastnat där, berättar han.

Gruppbild på deltagare i Young Future.

”Ger dem verktyg”

Och det är precis det här Tobias och hans kollegor på Young Future vill ge andra ungdomar – mentorer som coachar och öppnar upp viktiga kontaktnät. Bland annat genom programmet Förebildsresan, ett samarbete med lokala företagare.

– Vi vill skapa nya möjligheter för de här ungdomarna, få ut fler i arbetslivet och ge dem bra förebilder. Många är uppvuxna i en miljö utan bra förebilder förklarar han och fortsätter:

– Det är viktigt att ha sådana personer i sitt liv, personer som får en att vilja sträva efter mer i livet och bli en bättre människa. Vi vill vara parten som faktiskt gör förändring i ungdomars liv, vi vill ge dem verktyg och förmågan att tro på sig själva.

”Alla behöver bidra”

Det Young Future gör är viktigt på så många sätt tycker vi på Castellum. Därför är vi med och sponsrar föreningen med en coworking-plats i World Trade Center i Växjö vilket ger dem möjlighet att skala upp verksamheten.

– Det känns väldigt roligt att kunna hjälpa en eldsjäl som Tobias. Det han och kollegorna gör är otroligt viktigt för våra ungdomar och samhället. Vi behöver alla bidra i den utsträckning vi kan i dessa frågor, säger Jenny Rungegård, affärsområdeschef för Castellum i Växjö.


Läs mer om Young Future.

Mer att läsa

2023-05-04

Stort intresse när Tareq Taylor och Sofia Ståhl föreläste

2023-05-04

Kör på närproducerad el från Företagsstaden I11!

2023-05-04

Lär känna Admir Smajlovic – ny Fastighetsansvarig

2023-05-04

Bättre inomhusklimat och minskad klimatpåverkan med solfilm