Gå till huvudinnehåll
Visionsbild av takterrass.

Från lysrörsfabrik till attraktiv mötesplats

Här har den gamla lysrörsfabriken på Gävlegatan genomgått sin förvandling till en attraktiv mötesplats för arbetande och boende i området. En plats med arkitektonisk särprägel och som lever de flesta av dygnets timmar. Fastigheten rymmer kontor och hotell som integrerats på ett för Stockholm unikt sätt, vilket ger kontorshyresgästerna service och resurser utöver det vanliga.

Attraktiv mötesplats Designhotell Moderna kontorslokaler
Typ Kontor, Hotell
Uthyrningsbar yta 17 000 kvm
Investering 560 mkr
Färdigställt Hotellet - Q1 2019, Kontorsdelen - Q1 2020
Arkitekt Sigurd Lewerentz
Människor och en hund i hotellet.

Från kontorslokaler till hotell

Fastighet med potential

Fastigheten Blästern 14 har ett moderniserings- och renoveringsbehov. Dess arkitektur, historia, användningsområden och läge gör dock att vi ser en stor potential och har därför valt att utveckla fastigheten utifrån den befintliga detaljplanen som ger oss möjlighet att omvandla dagens kontorslokaler till hotell.

Fastigheten Blästern 14 ligger på gränsen mellan Vasastaden och Hagastaden längs vad som kommer att bli en naturlig förbindelse från Odenplan/St Eriksplan, via Vanadisplan ner mot Torsplan.

En oas i staden

Gävlegatan, där Blästern 14 ligger, blir ett viktigt stråk som binder samman de befintliga stadsdelarna med de nya. Här har vi en vision om en oas i staden. En plats där folk möts för att arbeta, bo eller umgås. Ett hotell bidrar till områdets attraktionskraft samtidigt som läget får ett kommersiellt värde med närheten till inte bara en ny stadsdel utan även ett av Europas främsta forskningsområden inom Life Science med bland annat Karolinska Institutet som granne.

Hotellet är ett steg i utvecklingen av närområdet där även bostäder, kontor, konferensmöjligheter och en restaurang tillför liv och rörelse i stadsmiljön. Tillsammans med våra framtida kunder i fastigheten vill vi vara med och lyfta hela området så att även denna del av staden speglar dagens Stockholm. Det är helheten som skapar värden för alla parter.

Ett av Europas största stadsutvecklingsprojekt

I Stockholm pågår för närvarande ett av Europas största stadsutvecklingsprojekt där två storstadskommuner binds samman av en helt ny stadsdel, Hagastaden, som förenar spjutspetsen inom forskning med Vasastans stadspuls. Här vill vi som fastighetsägare skapa en mötesplats där boende, arbetande och besökare kan koppla av och beskåda Stockholms gömda pärlor.

Här ligger Blästern 14

Varför Castellum?

Vi har lokalerna

Med ett av Nordens största bestånd av kommersiella fastigheter kan vi erbjuda ett stort utbud av kontor, lager, logistikfastigheter och andra verksamhetslokaler i de flesta större tillväxtstäder i Sverige. Vi utvecklar också helt nya fastigheter anpassade efter våra kunders behov. 

Vi jobbar hållbart

Som Nordens mest hållbara fastighetsbolag ser vi till att alla våra nybyggnadsprojekt hållbarhetscertifieras. Dessutom erbjuder vi våra hyresgäster allt från gröna hyresavtal till energieffektiva och klimatneutrala fastigheter - alltid med en trygg och hälsosam arbetsmiljö. 

Vi tittar runt hörnet

För att möta morgondagens behov håller vi koll på den senaste arbetslivsforskningen, tar till oss nya rön, gör egna undersökningar och släpper den årliga rapporten Framtidens arbetsliv. Men den allra viktigaste framtidsspaningen sker i den dagliga dialogen med våra hyresgäster.

Vi är lokala och nära

Med ett starkt lokalt engagemang och egen personal på plats på alla våra orter kan vi erbjuda den där personliga kontakten och lokalkännedomen som vi vet är så viktig. Vi sköter om våra egna fastigheter, och som kund har du alltid tillgång till ett eget husteam som ser till att du trivs hos oss.