• Interior

Blå Stjärnan Djursjukhus, Lackarebäck

I Lackarebäck, Mölndal kommer Castellum att utveckla, bygga och förvalta nya moderna lokaler i tre våningar för Blå Stjärnans Djursjukhus. Blå Stjärnan ett av Sveriges fyra regiondjursjukhus och den största smådjurskliniken i Sverige. Det nya djursjukhuset kommer att innehålla en avancerad medicinsk praktik där djurvälfärd och djurskydd är viktiga byggstenar.

Kontaktinformation

Våra uthyrare

Mats Niklasson
Niclas Hultberg

Kontakta projektchef Mats Niklasson eller projektledare Niclas Hultberg för mer information! Gå till kontakt

7 000 kvm modern djursjukvård

Idag är våra sällskapsdjur kära familjemedlemmar och erbjuds vård därefter. Det nya djursjukhuset omfattar en lokalarea på ca 7 000 kvm och kommer att erbjuda modern vård för hundar, katter, gnagare, reptiler och fåglar. Dagens djursjukvård bedrivs i stort sett som humansjukvården med avancerad medicinsk utrustning och tekniker.

Byggnaden kommer att ha tre våningar. Det nedersta planet utgör parkeringsgarage följt av två plan med djursjukhusets olika avdelningar. Huvudentrén vänder sig mot Bergfotsgatan i söder. En viktig aspekt när vi utvecklar byggnaden är möjligheten att skilja flöden av olika djurarter för att garantera trygghet hos patienterna samtidigt som medicinska funktioner ska kunna samutnyttjas. Den centrala innergården blir en grön oas i byggnaden och rymmer möjlighet till både hundrastning och återhämtning för personalen.

Snabbfakta

Adress
Bergfotsgatan 1
Lokalarea
ca 7 000 kvm djursjukhus + 3 300 kvm parkeringsgarage
Tomtarea
5 350 kvm
Byggstart
Q2 2022
Inflyttning
Q3 2024
Arkitekt
Sjögren Arkitekter

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":57.668326893061966,"lng":12.017723469380234},"content":"<div>Blå Stjärnan Djursjukhus</div>","icon":{"url":"/gui/project/images/pins/pin.svg","size":[30,53]},"mainMarker":true}]}

Om Mölndal, Mölnlycke och Göteborg

Vill du veta mer om vad som händer hos Castellum i Mölndal, Mölnlycke och Göteborg?

Om Castellum

Varför välja Castellum

Castellum fokuserar på kommersiella fastigheter för kontor, lager och logistik. Med ett starkt lokalt engagemang är vi måna om att leva upp till de förväntningar som ställs på en trygg och långsiktig hyresvärd, varje dag, i stort och smått. Alla våra fastigheter sköts av vår egen personal och som kund har du tillgång till ett eget Castellumteam som ser till att du trivs hos oss.

Hållbarhet och energieffektivitet

På Castellum bygger vi för en hållbar framtid. Alla våra nybyggnadsprojekt miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad eller motsvarande. Det betyder att du som hyresgäst bland annat kan se fram emot en hälsosam arbetsmiljö med sunda material och en effektiv energianvändning.