Axfood i Örebro expanderar och har nu flyttat in i Castellums nya lokaler på Aspholmen. I en helt nybyggd fastighet, med en planlösning som underlättar arbetet avsevärt och dessutom i Örebros bästa handelsområde, enligt butikschef Urban Olofsson. – Det här blir verkligen en nystart för oss, säger han.
Axfood i Örebro är en storköksgrossist som vänder sig till restauranger, företag och föreningar. Tidigare hyrde de en av Castellums lokaler på Radiatorvägen men i takt med att företaget expanderade blev det dags att hitta något nytt. Och nu har de alltså flyttat till nyproducerade, moderna och större lokaler. De blir kvar på Aspholmen men hittas nu på Adolfsbergsvägen.
– Vi hade kikat på den här tomten i många år och nu, när det fanns en öppning, fanns ingen tvekan, berättar Urban Olofsson.
Arbetar mer effektivt
För Urban och hans kollegor var det viktigt med en nybyggd fastighet.
– Det var det vi helst ville, på så sätt kan vi få butiksytan planerad exakt som vi vill ha den.
I den förra lokalen huserade Axfood på andra planet vilket krävde mer resurser. Det innebar att alla varor fick transporteras i hiss för att tas in i butiken.
– Med den volymen vi nu säljer började det bli ohållbart, berättar Urban.
I den nya lokalen har Axfood varumottagning och lager i närheten av varandra. Lagret är dessutom betydligt större än tidigare.
– Planlösningen gör att vi kan arbeta mer effektivt. Vi har fått exakt de ytor som passar oss, det blir en oerhört stor skillnad.
Aspholmen = bästa läget
Förutom en skräddarsydd lokal håller de sig även kvar på Aspholmen, Örebros bästa handelsområde enligt Urban.
– Här finns en massa företag, stor och små, runt omkring. Och det är lätt för våra kunder att ta sig hit. Vi är jättenöjda med lokalen men kanske att läget är det bästa av allt.
Unik uppvärmning
Fastigheten är byggd och kommer certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. Något mer som är unikt med huset är uppvärmningen. Uppvärmningen av fastigheten sker nämligen med spillvärme från Axfoods kylsystem, det vill säga den värme som alstras från deras kylar och frysar för livsmedel.
”10 av 10!”
Det har bara gått några dagar sedan Axfood flyttade in i nya fastigheten men Urban och hans kollegor kan redan konstatera att de är...
– ... jättenöjda! Det här blir verkligen en nystart för oss. Dessutom har samarbetet med Castellum fungerat bra. Så fort vi har haft ett problem har de löst det åt oss, jättesnabbt. På en skala 1 till 10? 10!
Fotocred: Alexander von Sydow