Gå till huvudinnehåll

2020-11-13 | 09:23

Emigranten certifierad Miljöbyggnad Guld

Sverige Göteborg Hållbarhet

Visionsbild av Emigrantens takterrass.

De hyresgäster som flyttar in i Emigranten kommer att få guldkant på tillvaron. Castellums nyproducerade kontorshus vid Masthuggstorget har nämligen certifierats med Miljöbyggnad Guld!

Guldnivån är certifieringssystemet högsta betyg, vilket ställer höga krav på byggnadens miljöprestanda. Guldcertifieringen innebär att vi i Emigranten uppfyller de högt ställda kraven som ställs på till exempel energiförbrukning, byggmaterial, ljudmiljö och luftkvalitet.

- I Emigranten har vi inte lämnat något åt slumpen. Guldcertifiering är ett kvalitetskvitto både för oss som fastighetsägare och för de kommande hyresgästerna. Jag vill speciellt lyfta fram de stora panoramafönstren som bidrar till ett ljust och luftigt arbetsklimat och fantastiska utblickar över stan, säger Helen Sandberg, uthyrningschef på Castellum Väst.

Emigranten, vars första hyresgäster flyttar in i december i år, kan även stoltsera med ett perfekt läge intill Långgatarna i Linné samt ett utomhuskontor på taket med trädgård och vidsträckt utsikt över Göteborgs hamninlopp.

Om Miljöbyggnad

Miljöbyggnad är ett svenskt miljöcertifieringssystem som bedömer byggnader utifrån tre fokusområden: energianvändning, inomhusklimat och materialval. Dessa områden bryts i sin tur ner i 15 så kallade indikatorer som ska säkerställa en god miljöprestanda. Miljöbyggnad är det certifieringssystem som Castellum i första hand använder för såväl kontors- som logistikfastigheter.

Mer att läsa

2020-10-23

Norra Europas största solcellsanläggning i en av Sveriges regnigaste städer

2023-09-04

Castellum klimatanpassar fastigheter

2023-04-20

En hållbar Rain Garden växer fram på Gateway Säve

2023-03-22

Castellum ser ljust på satsningar för energibesparing