Gå till huvudinnehåll

2022-05-19 | 13:32

”Jag blir kvar tills jag går i pension”

Norrköping Knäppingsborg

Madelene framför fastighetens entré.

Hon är hyresgästen som har bott i Knäppingsborg längst av alla. När området nu firar 15 år vet företagaren Madelene Hellman precis hur hon tycker det ska firas. Rejält.

En trappa upp, ovanför Norins Ost, håller Madelene Hellman till. Hon driver företaget Hud och Kroppshälsan sedan 17 år och ända sedan start har hon huserat här, i omtyckta Knäppingsborg.

– Det är verkligen något speciellt med atmosfären här. Lite av den där känslan som när man var liten, gick till kiosken och beställde styckbitar godis, du vet. Här får du det där personliga mötet, förklarar hon och fortsätter:

– Det är som att allt annat stannar utanför. Här är det avslappnat, lugnt och skönt. Du strosar i egen takt, äter gott och njuter.

”Känns som mitt kvarter”

Kvarteren, som tog form under 1700-talet, har med åren blivit en charmig och given mötesplats för norrköpingsborna.

– Det är verkligen en pärla, en oas i Norrköping. Att det dessutom ligger i city är jättebra. Bor du i Åby eller Navestad eller kommer från Vikbolandet är det här den självklara mötesplatsen. Inte minst när det är Kulturnatt, då är det fest! säger Madelene Hellman.

Och fest hoppas hon också att det blir när pärlan fyller 15 år den 23 augusti.

– Jag tycker att vi ska ha en rejäl fest. Jag vill fira enormt den dagen eller varför inte hela helgen? Eller tja, varför inte hela veckan?

Att hon och företaget blir kvar i Knäppingsborg, råder det ingen tvekan om.

– Jag är 49 år idag och jag är rätt säker på att jag kommer att vara kvar här tills jag går i pension. Det här känns verkligen som mitt kvarter.

Mer att läsa

2022-11-22

Kände direkt att det var rätt

2022-09-30

Renovering pågår- ett lyft för Knäppingsborg

2022-02-21

Musikens hus – ny, kreativ mötesplats

2021-11-30

Vintergata i Knäppingsborg