Gå till huvudinnehåll

2022-09-30 | 13:40

Renovering pågår- ett lyft för Knäppingsborg

Norrköping Knäppingsborg

Husfasad med texten Knäppingsborg.

Nu blir hela Knäppingsborg ännu mer energismart, nu ses nämligen alla byggnader över för att sänka energiförbrukningen.– Det är en omfattande renovering som görs, berättar Anders Granberg, projektutvecklare vid Castellum i Norrköping.

Det är på så gott som allas läppar nu – hur man ska lyckas spara energi. Och i Knäppingsborg är man i full fart, här pågår just nu ett omfattande renoveringsarbete för att sänka energiförbrukningen.
– Vi gör flera saker. Vi byter radiatorventiler och stamventiler i alla huskroppar, vi tilläggsisolerar vindar, byter ut vår fjärrkylcentral och ser över hela värmesystemet. Hos en hyresgäst byter vi dessutom hela ventilationsanläggningen, berättar Anders Granberg och fortsätter:
– När vi har gjort alla de här bitarna har vi möjlighet att trimma in hela anläggningen, att energioptimera.

Och allt kommer kunna styras på distans?

– Ja, tack vare att aggregaten är uppkopplade kommer vi kunna se och styra drifttider, sänka temperaturer och på så sätt energioptimera. Det här är verkligen ett stort jobb på energisidan, alla byggnader berörs.

Ett smartare men också snyggare Knäppingsborg?

– Ja förutom energiåtgärderna görs också yttre arbeten. Vi lägger om eller målar plåttak, lagar putsfasader, renoverar fönster och dörrar. Det har varit rätt slitet i Knäppingsborg, det behövdes en renovering.

När räknar ni med att allt är klart?

– Vi räknar med att det är helt klart till sommaren. Arbetet är uppdelat i två etapper och den första etappen är snart färdig, det sista färdigställer vi under våren. Det här blir verkligen ett lyft!

Mer att läsa

2022-11-22

Kände direkt att det var rätt

2022-05-19

”Jag blir kvar tills jag går i pension”

2022-02-21

Musikens hus – ny, kreativ mötesplats

2021-11-30

Vintergata i Knäppingsborg