Gå till huvudinnehåll

2022-02-21 | 13:35

Musikens hus – ny, kreativ mötesplats

Norrköping Knäppingsborg

Fyra personer står framför fastigheten.

Nu får Norrköping en ny och unik mötesplats för musiker. Musikens hus i Knäppingsborg blir en kreativ hubb – med livescen och musikstudios – mitt i stan.

Här, i det anrika kökshuset till Swartziska palatset i Knäppingsborg, kommer Musikens hus hålla till.

– Vi letade egentligen efter en ny studiolokal men när vi hittade det här såg vi en möjlighet att göra någonting gott för stadens kulturliv, förklarar Joakim Leion som tillsammans med kollegan Dennis Wenger vid Root Productions ligger bakom satsningen.

I Musikens hus planeras för en live-scen, arbetsplatser, gemensam lobby och – sist men inte minst – fyra musikstudios som alla kommer att vara sammanlänkande.

– Det finns många duktiga musiker i Norrköping, musikkulturen här är rik. De flesta studios och musikhus som finns ligger dock i stadens utkant, förklarar Dennis Wenger.

Dennis och Joakim står utanför fastigheten.

”Genomgått ett stålbad”

Det blir alltså en kreativ hubb för nätverkande och utveckling inom kulturbranschen, mitt i stan. Efterlängtat menar Emil Colldin, fastighetschef vid Castellum i Norrköping.

– Det är med glädje vi välkomnar Joakim, Dennis och Musikens Hus till Castellum och Knäppingsborg. Det här kommer att bli en unik och välbehövlig mötesplats för musiker i staden. Musikbranschen har genomgått ett stålbad under pandemin och därför är det extra roligt att kreativa idéer och optimistiska krafter får ta överhand just nu, menar han.

”Stärker kulturlivet”

Även Sandra Wall, näringslivsutvecklare vid Norrköpings Kommun, applåderar initiativet.

– Att se två drivna entreprenörer, musiker och producenter göra skillnad i samverkan med en engagerad och modig fastighetsägare är otroligt spännande. Musikens hus blir en viktig drivkraft för tillväxten av lokala, engagerade och professionella musikaktörer i Norrköping och Region Östergötland och det stärker kulturlivet som helhet i Norrköpings kommun.

Så när slår Musikens Hus upp portarna då? Jo, 1 oktober – nedräkningen kan börja!

Mer att läsa

2022-11-22

Kände direkt att det var rätt

2022-09-30

Renovering pågår- ett lyft för Knäppingsborg

2022-05-19

”Jag blir kvar tills jag går i pension”

2021-11-30

Vintergata i Knäppingsborg