Gå till huvudinnehåll

2022-11-22 | 23:00

Kände direkt att det var rätt

Norrköping Knäppingsborg

Kollage med skyltfönster och företagets grundare.

Nu flyttar hälsoföretaget Ylab in i Knäppingsborg. – När vi klev in här var det kört! Jag kände direkt att det här var rätt, säger grundaren Yvonne Lin som just nu längtar efter invigningen då det blir bubbel – inte bara böngroddar.

Ylab är ett företag som skräddarsyr helhetshälsoprogram. Enkelt förklarat går det ut på att hjälpa människor att förbättra sitt mående och sin prestationsförmåga. Det kan handla om att bli kvitt den onda ryggen, få till ett bättre fotarbete i löpningen eller lyckas bättre med golfsvingen och det kan innefatta såväl kostsamtal, träning som terapi.
– Oavsett vad vi gör, hur vi hjälper våra kunder, så har vi alltid krav på mätbara resultat för att klart och tydligt se vad som har förbättrats och vad som kan bli ännu bättre. Det som tidigare bara varit förunnat elitidrottare, förklarar Yvonne Lin som driver företaget tillsammans med idrottsforskaren Anatoli Grigorenko från Ukraina. Själv är hon medicine magister, master i psykologi och psykoterapeut. Båda är kampsportare.

Jättecharmigt område

Y-lab etablerades i Stockholm 1994 och har under åren lockat kunder från olika delar av Sverige, bland annat Östergötland. Därför föddes idén, att öppna på fler håll.
– Det är spännande med Norrköping, det händer så mycket i regionen. Dessutom ligger staden bra till, precis i mitten om du utgår från Malmö, Göteborg eller Jönköping till exempel.

Yvonne Lin och Anatoli Grigorenko kikade på massor av lokaler innan de kom till Norrköping och Knäppingsborg.
– När vi kom till Knäppingsborg var det kört! Vi kände direkt att det här var rätt. Det är ett jättecharmigt område, dessutom flyttar vi in i en äldre byggnad med högt i tak och härlig karaktär. Det passar oss perfekt.

Vad ser du mest fram emot?

– För det första längtar jag efter vår invigning i januari. Då blir det bubbel, inte bara böngroddar, skrattar Yvonne Lin och fortsätter:
– Sedan ser jag också fram emot att få träffa alla kunder som sett fram emot att vi startar i Norrköping. Men det absolut roligaste ska bli när våra kära vänner på Castellum – Ludvig och Emil – ska få kliva in i vårt ägg och mäta kroppssammansättning. Ni får en fin bild till nästa nyhetsbrev!

Mer att läsa

2022-09-30

Renovering pågår- ett lyft för Knäppingsborg

2022-05-19

”Jag blir kvar tills jag går i pension”

2022-02-21

Musikens hus – ny, kreativ mötesplats

2021-11-30

Vintergata i Knäppingsborg