Gå till huvudinnehåll

2022-10-06 | 12:38

Oerhört nöjda och stolta

Örebro Källeruds Park

Exteriörbild av fastigheten.

Det blev minst sagt en knagglig väg till kontorsprojektet Källeruds Park i Örebro, men nu kan vi på Castellum med stolthet hälsa alla hyresgäster välkomna. – Vi är oerhört nöjda och stolta över hur det blev och framför allt är vi tacksamma för att hyresgästerna har visat en sådan förståelse. De är våra hjältar, säger Hans Hjalmarsson, projektutvecklare på Castellum.

Det kanske inte är mot alla odds, men i alla fall mot många odds, som den moderna kontorsfastigheten Källeruds Park snart står färdig vid Södra vattentornet i Örebro. Castellum hade från början slutit ett avtal med Byggtema som totalentreprenör och enda avtalspart. Byggentreprenören som gick i konkurs i slutet av mars i år. När det började gunga runt Byggtema och det kom signaler om att de lade ned arbeten på flera håll gällde det att tänka om. Och det snabbt.

Tog över betalningsansvar

– Vi insåg att vi skulle behöva rigga det här på ett annat sätt, så i samråd med Byggtema tog vi på Castellum över betalning till alla underentreprenörer för att kunna rulla på med arbetet, förklarar Hans Hjalmarsson och fortsätter:
– Det allra viktigaste för oss var att minimera störningen och skadan för våra hyresgäster, att hela tiden hålla tempot.

När Byggtemas konkurs var ett faktum kopplade Castellum på en extern byggledare, tecknade nya avtal med alla underentreprenörer och efter ett knappt två veckor långt avbrott kunde arbetet fortsätta.

Exteriörbild av fastigheten.

En situation vi inte kunde råda över

Arbetet har i princip rullat på som planerat. Inflyttningstider har dock flyttats fram ett par månader för de flesta hyresgäster.
– Det är våra hyresgäster som är de stora hjältarna. De har inte protesterat utan varit väldigt förstående och tillmötesgående i en situation som vi inte kunde råda över, berättar Hans Hjalmarsson.

Över förväntan

Hela tanken med Källeruds Park är att skapa kontor med medarbetarnas välbefinnande i fokus. Här finns bra möjligheter till cykelparkering, närhet till parkmiljö, utomhuskontor på taket och närhet till träning.
– Det är föst nu man på riktigt kan känna atmosfären och ja, det blev verkligen över förväntan. Det är modernt, lyxigt, hållbart och riktigt trevligt.

Kontor på taket? Jajamän!

Nyfiken på hur det där med utomhuskontor på taket fungerar egentligen? Läs mer om Castellums koncept WorkOUT!

Flexibla kontor i guldläge – det här är Källeruds Park

Källeruds park är kontorshuset för dig som söker den där perfekta och åtråvärda balansen mellan jobb och rekreation. Här är hälsa och välbefinnande lika självklart som toppfräscha lokaler. 

Mer att läsa

2022-09-28

Castellum anlägger solcellsanläggning nummer 70

2022-04-19

PerformIQ längtar efter att flytta in

2022-02-18

Dubbelt guld till Örebro

2021-12-15

Guldbetyg till Källeruds Park!