Gå till huvudinnehåll

2020-04-20 | 12:49

Regeringens stöd för hyresrabatter godkänt

Sverige Corona

Hamburgertallrik på ett bord.

Den 16 april meddelade regeringen att EU har godkänt förslaget om stöd för tillfälliga hyresrabatter för företag i vissa branscher som drabbats hårt av corona-krisen.

Regeringen har beslutat om ett tillfälligt stöd till fastighetsägare som ger rabatt på fasta lokalhyreskostnader till hyresgäster i utsatta branscher. Det är upp till varje fastighetsägare att besluta om man vill erbjuda hyresrabatt, till vilka hyresgäster och i vilken omfattning. Fastighetsägaren kompenseras för max 50 procent av rabatten, men aldrig mer 25 procent av den fasta hyran. Stödet gäller för hyresrabatter under perioden 1 april – 30 juni, och söks av fastighetsägaren i efterhand.

De branscher som är aktuella enligt regeringens förslag är sällanköpshandel, hotell, restaurang och vissa andra verksamheter. Vilka som omfattas av stödet är baserat på SNI-koder, den kod som anges till Skatteverket när man registrerar sitt företag.

Se regeringens lista på föreslagna branscher

Castellum välkomnar regeringens stöd

Castellum är beroende av att våra hyresgäster överlever corona-krisen, och välkomnar alla initiativ som stöttar drabbade företag. Vi har redan hjälpt runt 240 hyresgäster till större likviditet genom att övergå till månadsbetalning istället för kvartalshyra i förskott. I vissa fall beviljar vi även uppskov och hyreslättnader. Beslutet baseras på en kreditprövning och en individuell bedömning av respektive hyresgästs ekonomiska förutsättningar. Vi kommer inte kunna erbjuda hyreslättnader till alla, men regeringens stöd ger oss möjlighet att öka hjälpen till våra mest utsatta kunder.

Är ditt företag drabbat av corona-viruset? Hör gärna av dig till ditt företags kontaktperson hos oss så går vi tillsammans igenom er situation vad vi kan göra för att hjälpa just er.

Mer att läsa

2021-09-08

Äntligen får vi jobba på kontoret igen!

2021-02-26

Förlängda stödåtgärder för coronadrabbade företag

2020-11-11

Förlängda stödåtgärder för coronadrabbade företag

2020-08-24

7 sätt att smittsäkra kontoret