Gå till huvudinnehåll
Bild tagen ovanifrån på människors händer

Så förbereder du dig inför kontorsbytet

Att byta eller bygga om sitt kontor är inget man gör varje dag. Därför har vi samlat alla våra bästa råd och tips i en guide som hjälper dig och dina medarbetare att kartlägga era behov och förväntningar på ert nästa kontor. Missa inte heller vår praktiska checklista med konkreta frågor som kan vara bra att tänka igenom innan vi ses. Med svaren i handen kommer beslutsprocessen bli smidigare, och vi kan tillsammans hitta en kontorslösning som passar din verksamhet - både idag och imorgon.

Ladda ner och skriv ut

Guiden till ditt nästa kontor

I Castellums kontorsguide har vi samlat allt du behöver ha koll på om ni funderar på att byta eller uppgradera ert kontor. 

Checklista till behovskartläggningen

En praktisk lista med 14 viktiga frågor du och dina medarbetare bör fundera på innan vi tillsammans planerar ert nästa kontor. 

Vilket kontor behöver ni imorgon?

Kartlägg behoven och sätt färdplanen framåt

Större eller mindre?

Steg-för-steg

8 tips för dig som vill byta eller förnya kontoret

Oavsett om du är ute efter ett modernt hybridkontor, en social mötesplats eller ett flexibelt landskap är en noggrann behovsanalys den bästa grunden för bra beslut och vägvalen framåt. Här är åtta tips som hjälper dig och dina medarbetare att fatta beslut om ert nästa kontor.

4 glada personer runt ett bord

Kontorets nya roll

Därför är kontoret viktigare än någonsin

Föreställningen om vad ett kontor ska vara varierar förstås. Men de flesta kan nog stämma in i att det ska vara en plats där du både ska kunna arbeta effektivt och umgås med kollegor. En plats där ni både mår bra och presterar bra. De senaste åren, när många jobbat hemifrån, har gett nya erfarenheter som påverkar hur människor vill arbeta i framtiden. En del uppgifter kanske kan utföras lika bra på distans även i fortsättningen. Men den spontana diskussionen, nätverkandet och utbytet av kreativa idéer som skapar förutsättningar för nya innovationer sker bäst när vi möts på riktigt. Och eftersom vi alla behöver bli sedda, känna tillhörighet och ha roligt tillsammans har kontoret en viktig roll att spela även socialt. Det är enklare att bygga en företagskultur och bli ett verkligt vi när man får träffas och svetsas samman i en gemensam miljö. Ytterst handlar valet av kontor om att tillgodose både företagets och medarbetarnas många olika intressen på ett så bra sätt som möjligt, även när verkligheten förändras. Vilket ställer nya krav på flexibilitet, funktion, hållbarhet, tillgänglighet och mycket annat.

2 av 3 uppger att arbetsplatsen är viktig för deras sociala liv.
De som testat aktivitetsbaserade kontor är mer positiva till det än andra.
Alla förtjänar en arbetsplats att längta till

Relaterat