Gå till huvudinnehåll

2021-09-10 | 08:22

Majornas entreprenad formar Ringön

Göteborg

Händer det något på Ringön kan du räkna med gänget kring Majornas entreprenad och Made in Ringön är med på ett hörn. Oavsett om det handlar om inredning och byggnation av lokaler, event eller öns godaste espresso.

Mikael Allu heter mannen bakom Majornas entreprenad och butiken Made in Ringön, två verksamheter som förkroppsligar Ringön-andan.

– Det bästa med Ringön är mixen av byggubbar och konstnärer – en go’ blandning där alla får ta plats. Jag är från Majorna och trodde aldrig att jag skulle gilla Ringön. Men jag kommer aldrig att flytta, säger han.

Majornas entreprenad är en bred byggfirma som tar sig an uppdrag som ofta är en kombination av bygg och konst. Fokus ligger på återbruk; man river på ett ställe och sparar så mycket som möjligt för att kunna bygga någon annanstans, något som Mikael Allu bland annat gjort i A-industris nya lokaler i Hamnen. Han ser fram emot att göra det mer av det tillsammans med Castellum i kommande projekt.

– I stället för att anpassa gamla saker till en befintlig idé, anpassar jag idén efter befintliga material, förklarar han.

Interiörbild över lokalen.

Mikael Allu hoppas att hans tankar om återbruk och inredning som utgår från det man har ska sprida sig till fler projekt.

Made in Ringön är ett screentryckeri och en butik som trycker och säljer det mesta på tyg och papper, till såväl stora som små aktörer.
– Och så säljer vi konstnärsmaterial, elcyklar och elmopeder, konst, vintagekläder och amerikanska arbetskläder. Och serverar Ringöns bästa espresso på kaffe rostat på Bergstrands på Ringön, säger Mikael Allu.

Varje onsdagkväll är lokalen och gården utanför Ringögatan 13 också en samlingspunkt för folk som gillar bilar och mc.

Närbild av veteranbil utomhus.

– Det kommer hundratals bilentusiaster och alla pratar med alla, oavsett om de kör Ferrari eller Bubbla, säger Mikael Allu.

Mer att läsa

2022-03-02

"Vi kommer aldrig att flytta ifrån Ringön"

2022-08-29

Love Antell: “Mycket av lockelsen med att flytta till Göteborg var just Ringön”

2021-06-16

”Ringön är det mest konstnärligt fria området i Sverige just nu”

2021-09-10

Majornas entreprenad formar Ringön