Gå till huvudinnehåll

2021-06-16 | 07:44

”Ringön är det mest konstnärligt fria området i Sverige just nu”

Göteborg Ringön

Han är ett känt namn i bryggeri-Göteborg och har en bakgrund som kock och krögare. Nu satsar Ivan Larsson på ett eget bar- och konstkoncept i Hamnen på Ringön.

Någon gång under 2022 öppnar Ivans Pilsnerbar i hörnet av Hamnen på Ringön. Här ska serveras enkel vegetarisk mat och noga utvalda ölsorter från hela världen i en miljö för alla sinnen. Secondhand-fyndade soffgrupper, en bardisk i björk med vajande lövkronor ovanför, audioreaktiv videokonst och elektronisk musik kommer att ge gästerna en upplevelse utöver det vanliga.

– Baren baseras på mig själv och allt det jag gör, säger Ivan Larsson.
Även om baren inte öppnat ännu tillbringar Ivan en stor del av sin tid här redan. Han driver en elektronisk musikförening och använder delar av lokalen som inspelningsstudio för både film och musik samtidigt som bardelen växer fram.

– Eftersom hyran är så låg ser jag det som att jag ger mig själv tio år av kreativ frihet här. Jag får helt enkelt lite mer tid att utveckla både konsten och baren, säger han.

Ivan Larsson beskriver situationen på Ringön som extremt gynnsam för kreativiteten och vet många kreatörer inom mat, musik och konst som liksom han söker sig till Ringön för att kunna förverkliga sina idéer i lokaler som inte ger dem för höga fasta kostnader.

– Ringön är det mest konstnärligt fria området i Sverige just nu. Min pappa är konstnär och bor i Berlin i ungefär en sådan här lokal, men Berlin är ju inte längre vad det har varit. Ringön har den potentialen. Så jag tänkte locka honom att flytta hit, säger Ivan Larsson.
Att lokalerna inte är tipptopp-renoverade eller att han själv inte har obegränsat med pengar att investera tycker han bara gynnar kreativiteten ytterligare.

– Jag måste tänka som MacGyver typ, i varenda grej jag gör i baren. Men det är så jag vill ha det. Jag har inte kapitalet, men jag har tiden.

Porträtt av Ivan Larsson.

Vill du veta mer om våra lokaler på Ringön?

Kontakta Ulrika Johannesson
Ulrika.Johannesson@castellum.se
Tel: 031-7440947

Mer att läsa

2021-09-10

Majornas entreprenad formar Ringön

2022-08-29

Love Antell: “Mycket av lockelsen med att flytta till Göteborg var just Ringön”

2021-11-22

”Vi passar in i Ringöns DIY-attityd”

2022-03-02

"Vi kommer aldrig att flytta ifrån Ringön"