Gå till huvudinnehåll

2021-11-22 | 15:10 (CET)

”Vi passar in i Ringöns DIY-attityd”

Göteborg Ringön

En av de nya hyresgästerna på Ringön är Ride All Day – ett tryckeri som inte är som andra tryckerier och kan trycka nästan vad som helst.

Tobias Martinsson pendlar mellan att beskriva sin 1 000 kvadratmeter stora lokal på Manufaktursgatan 23 som något han blev förälskad i och ett projekt någon lurat in honom i. Att han är förtjust i den nya lokalen och området Ringön går inte att ta miste på, och även om lokalen är väldigt spartansk ser han bara fantastiska möjligheter och fördelar, och gillar läget mitt i smeten.

– Lokalen är charmig och rustik, som mycket annat här ute på Ringön. Den kräver en hel del, men det är ju det som är grejen: att vi kan göra den till precis det vi vill så att den passar för alla våra planer, hur vilda de än är. Här kan vi kombinera gammal och ny teknik och få plats med allt, säger han.

Ride All Day är det överordnade bolagsnamnet och ett paraply för en mängd varumärken och projekt som pågår i lokalerna, och därför är det heller inte helt enkelt att beskriva verksamheterna. En är Motoproworks som tillverkar dekalkit till motorcyklar för export till 42 länder, en annan är Proffsprint som gör till exempel bildekorer och tryck på arbetskläder. En tredje är marknadsföring och grafisk design. Dessutom driver man webbshoppar för bland annat formskurna dekaler och klistermärken och merch för musikindustrin samt trycker väg- och namnskyltar. Den gemensamma nämnaren är grafisk produktion och en vilja att komma bort från den traditionella tryckeribranschen.

– Vi är ett digitalt on demand-tryckeri där den som vill kan beställa allt från en enda t-shirt eller ett enda klistermärke per order till dekaler som täcker hela fasader, förklarar Tobias Martinsson.

Tidigare fanns verksamheten på Eriksberg, men för att komma närmare företag som man ville utöka samarbetet med, som Made in Ringön, A Industri och olika mikrobryggerier, och för att man växte ur de lokaler man hade, valde Tobias Martinsson och de sju kollegorna att flytta till Ringön i somras.

– För oss var det en stor hjälp att flytta till ett så kreativt område som Ringön, och vi hoppas tillföra en slags brygga mellan det digitalt kreativa och det fysiska. Vi tar fram idéer och skapar designen, men kan också trycka det mesta inhouse, utan minimiantal, säger han och tillägger att det är en tjänst som han hoppas att många av grannföretagen på Ringön ska vilja nyttja.

Ringön passar dem perfekt.

– Här finns en skön miljö i området med massor av liv och rörelse, kreativa företag och stor potential. Här finns ett slags charmig DIY-attityd som vi passar in i. Det är helt enkelt ett kul ställe att ligga på, säger han.

Sedan de flyttade in har de ägnat ganska många timmar åt att bygga inredning och renovera. Nästan allt är återbrukat eller egentillverkat som ett led i deras miljötänk.

– Man får plats med mycket på 1 000 kvadrat öppen planlösning! Vi har ett eget showroom, en inglasad entresolvåning med svartmålade fönster och en designavdelning 2,5 meter upp. På en av väggarna sitter en 25 meter stor väggdekal med egna varumärken, en handritad Godzilla, motorcyklar och en massa grejer som slåss, vi har ett gym, en fotostudio och ett helt svart kök.

Tobias har planer för utsidan också, som han beskriver som aningens grå och anonym.

– Vi funderar på ett koncept med fasaddekaler för att slippa allt det gråa och så att folk hittar till oss. En tanke är att samarbeta med Castellum och Göteborgs Stad, kanske låta lokala konstnärer designa. Med avtagbara dekaler kan man sätta färg på ett område utan att förstöra det, och relativt enkelt byta ut dem när man vill.

Bolagen inom All day Ride

dropmerch.com - gör textiltryck utan minimums för företag och privatpersoner
prettygoodstickers.com - här kan man enkelt designa sina egna klistermärken
motoproworks.com - fordonsdekor och design
proffsprint.se - snabba tryck och dekor för yrkesmänniskor

Vill du veta mer om våra lokaler på Ringön?

Kontakta Ulrika Johannesson
Ulrika.Johannesson@castellum.se
Tel: 031-744 09 47

Mer att läsa

2021-06-16

”Ringön är det mest konstnärligt fria området i Sverige just nu”

2022-08-29

Love Antell: “Mycket av lockelsen med att flytta till Göteborg var just Ringön”

2021-05-17

Kylrum blev syfabrik

2021-05-17

Filmhus tar form i fastigheten Hamnen