Gå till huvudinnehåll

2021-05-17 | 14:50 (CEST)

Filmhus tar form i fastigheten Hamnen

Göteborg

Filmbolaget Chuck&Bruno valde att satsa i Göteborg tack vare drömlokaler på Ringön. ”Ringön har internationella vibbar”, säger Louise Hammar på Chuck&Bruno.

Chuck&Bruno består av Louise Hammar och Fredrik Egerstrand som producerar egna filmer eller hjälper andra bolag med olika delar i produktionsprocessen. Nu har de hittat sin egen perfekta ”location”.
– Vi gillar urbana miljöer som har den där speciella energin som skapas av att det byggs och planeras, att folk flyttar hit och har planer och projekt på gång, säger Louise Hammar.

Chuck&Bruno huserar i en av lokalerna som angränsar till det som ska bli basardelen i Hamnen. Här ryms en stor, öppen studio samt lager och mindre utrymmen för smink, kostym och postproduktion. Louise fick upp ögonen för Hamnen i samband med en musikvideoinspelning för Newkid för flera år sedan.
– Ljuset är gudomligt. Vi kände direkt att vi skulle vilja ha en studio här, säger hon.

Chuck&Bruno gör en stor del av anpassningarna av lokalerna själva med fokus på återbruk. I en hörna står kasserade hurtsar från Designtorget. Alla dörrar i lokalerna är från Stadsteatern och entrépartiet och alla handfat är från Da Matteo på Övre Husargatan.
– Det är en dröm att få jobba cirkulärt. Vi inreder med så mycket återbruk som möjligt men låter samtidigt mycket vara som det är, som golvet till exempel.
Louise Hammar har bott utomlands i 20 år och tycker att Ringön som kreativ plats har internationell klass.
– Faktum är att vi aldrig hade varit kvar i Göteborg och byggt upp den här verksamheten om det inte vore för Ringön. Känslan och folket här, möjligheterna, kreativiteten och flexibiliteten är så himla viktigt för oss. Ringön visar att Göteborg kan, lika bra som New York, Paris eller London.

Vill du veta mer om våra lokaler på Ringön?

Kontakta Ulrika Johannesson
Ulrika.Johannesson@castellum.se
Tel: 031-744 09 47

Mer att läsa

2022-03-02

"Vi kommer aldrig att flytta ifrån Ringön"

2021-06-16

”Ringön är det mest konstnärligt fria området i Sverige just nu”

2021-05-17

Kylrum blev syfabrik

2021-11-22

”Vi passar in i Ringöns DIY-attityd”