Gå till huvudinnehåll

2021-05-17 | 07:35

Kylrum blev syfabrik

Göteborg

Designstudion [a]industri har som första hyresgäst flyttat in i Castellums fastighet Hamnen på Ringön. Här tillverkas kläder som är både högteknologiska och hantverksmässiga i lokaler som tidigare varit ett fruktlager.

[a]industri tillverkar och produktutvecklar kläder för små och stora märken, allt från arbetskläder till sport och mode. De nya lokalerna är inredda som en traditionell syfabrik, med långa tillskärarbord och symaskiner på rad för alla anställda. Spåren från den tidigare verksamheten syns fortfarande.
– Plåtväggarna från tiden när här var fruktlager är kvar. Det ger en fin industrikänsla och reflekterar också ljuset bra, säger Johanna Wirell som är en av [a]industris delägare.

Två personer vid ett bord med textilier.

Så fort hon och den andra delägaren Rickard Lindqvist fick höra att Hamnen skulle rustas upp och öppna för hyresgäster bestämde de sig för att flytta verksamheten dit. I mitten av april blev det verklighet.
– För oss är det här en perfekt lokal. Vi har gott om plats och kan nu utveckla verksamheten och fabriken till det vi vill. Och så är det ljuset, ljuset, ljuset. Det är alltid viktigt för oss, säger Johanna.
Dagsljuset från fönstren reflekteras i plåten och blankvitmålade väggar och kompletteras med arbetsplatsbelysning för att ge optimala förutsättningar för tillverkning och färgåtergivning. De gamla betonggolven har behandlats för att det ska vara lätt att hålla rent.
[a]industri tillverkar också plagg och detaljer för forskning och techbolag.
– Det handlar om plagg både till människor och djur, som till exempel så kallade motion capture-dräkter för film- och spelindustrin som också används inom forskning, säger Johanna Wirell.

Vill du veta mer om våra lokaler på Ringön?

Kontakta Ulrika Johannesson
Ulrika.Johannesson@castellum.se
Tel: 031-744 09 47

Mer att läsa

2021-06-16

”Ringön är det mest konstnärligt fria området i Sverige just nu”

2021-05-17

Filmhus tar form i fastigheten Hamnen

2022-08-29

Love Antell: “Mycket av lockelsen med att flytta till Göteborg var just Ringön”

2021-09-10

Majornas entreprenad formar Ringön